Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
7 днів
27/03/2015 14:40

Засідання Уряду залишили... в наручниках

У середу, 25 березня, під час засідання Уряду затримано голову Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського та його першого заступника Василя Стоєцького. Їх обвинувачують в корупції під час проведення тендерних закупівель. Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив про звільнення цих посадовців та відсторонення керівництва по всій вертикалі ДСНС.

Під час засідання Кабінету Міністрів очільник міліцейського відомства Арсен Аваков звернувся до глави Уряду стосовно дозволу провести слідчі дії в приміщенні Кабміну. Відтак до зали засідань увійшли слідчі, які зачитали Сергієві Бочковському та Василю Стоєцькому обвинувачення. Потому на їхніх за­п’яст­ках клацнули кайданки й посадовців вивели з приміщення.

Арсен Аваков повідомив, що Бочковського та Стоєцького підозрюють в організації злочинних схем закупівлі пального у приватних компаній за завищеними цінами. Під час переказу коштів через офшори частина з них опинилася на особистих рахунках голови ДСНС та його першого заступника.

«Розслідування вести максимально публічно, як це дозволяє Кримінальний процесуальний закон», – наголосив Арсеній Яценюк.

Він повідомив, що звернеться до американських і європейських партнерів із тим, щоб вони допомогли відстежити всі фінансові транзакції по фірмах, які були номінально зареєстровані в Сполучених Штатах Америки, і по банківських рахунках, які фактично зареєстровані на Кіпрі, – для того, щоб вся злочинна схема була викрита, а зловмисники покарані.

«Коли у країні війна, кожна копійка на рахунку, вони грабують людей і державу. Так буде з кожним, хто порушує закон і хто знущається з української держави», – зауважив Арсеній Яценюк.

Прем’єр-міністр наголосив, що Уряд підтримує рішення про їхнє звільнення та відсторонення керівництва по всій вертикалі Державної служби з надзвичайних ситуацій.

«Так само проводьте розслідування щодо всього регіонального керівництва, яке було задіяне в корупційній схемі з розкрадання державних коштів», – звернувся Арсеній Яценюк до глави МВС.

Урядовий портал

друкувати
Додати коментар

Інші статті