Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Регіон
20/03/2015 15:15

«Шевченко мобілізує»

Вісімнадцять годин поспіль у прямому ефірі каналу «Культура» Національної радіокомпанії України звучали безсмертні рядки Кобзаря. Участь у всеукраїнському радіомарафоні «Шевченко мобілізує» разом із Президентом України Петром Порошенком, Прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком, членами КМУ, народними депутатами, громадськими діячами та відомими артистами взяли учасники антитерористичної операції, зокрема й військовослужбовці НГУ МВС України.

Як зазначив один з авторів ідеї марафону, віце-прем’єр-міністр – міністр культури В’ячеслав Кириленко, головна мета заходу – привернути увагу суспільства до тих, хто захищає країну від ворога, відродити повагу громадян до людей у погонах.
У виконанні солдатів й офіцерів Збройних сил, Національної гвардії та Державної прикордонної служби України знайоме з дитинства Шевченкове слово набуло нового звучання. Відсутність професійного сценічного та артистичного досвіду вояки щед­ро компенсували непідкупною відвертістю, щирою, болючою тривогою за долю держави, що в сотні разів перевищує біль бойових ран.
Верховний Головнокомандувач Збройних сил України Петро Порошенко особисто привітав військовослужбовців НГУ, що долучились до заходу. До речі, упродовж марафонного дня до мікрофона було запрошено півсотні гвардійців, які прочитали улюблені рядки з «Кобзаря» й поділилися зі слухачами своїм сприйняттям творчого спадку великого українського поета.

Богдан Гаврис, м. Київ.

Фото автора та Наталії Артемчук

друкувати
Додати коментар

Інші статті