Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Регіон
20/03/2015 15:13

Музиканти – бійцям

Відомі джазові колективи Сумщини – оркестр облуправління міліції, квартет саксофоністів обласної філармонії, квінтет «TarasBand» та тріо DoctorDjazzProject – спільно з волонтерами громадського фонду «Суми» організували музичний благодійний вечір «Jazzfest для України», щоб зібрати кошти для бійців АТО.

«Ми готували концерт упродовж місяця: працювали з вокалістами, запросили сумських музикантів, що працюють за кордоном, – розповідає керівник оркестру УМВС капітан міліції Євген Кондаков, один з ініціаторів й активних учасників цього благодійного заходу. – Це дуже добре, коли прекрасна музика об’єднує людей і допомагає боронити Батьківщину».
Слід зауважити, що організатори відмовились від практики продажу квитків: вхід до театру юного глядача, де проходив джазовий фест, був вільний. Однак усі шанувальники віртуозних музичних імпровізацій того вечора вкидали гроші – хто скільки міг – до скриньок для пожертв. А натомість отримували браслети на руку – як згадку про музично-благодійну справу, до якої долучилися. Сама концертна програма, а до неї входили джазові стандарти й ретромузика з кінофільмів 20–60-х років, глядачам припали до душі.
Тільки-но відзвучала остання композиція, волонтери громадського фонду «Суми» прямо на сцені порахували зібрані кошти: меломани пожертвували 8 332 гривні. «Ця сума буде передана бійцям, які зараз воюють на передовій, та пораненим учасникам бойових дій в районі АТО», – прокоментував Олександр Такул, голова наглядової ради громадського фонду «Суми». Він також висловив подяку джазовим музикантам Сумщини, які ініціювали «Jazzfest для України», і завдяки яким, власне, й вдалося зібрати допомогу захисникам Батьківщини.
Відтак волонтери й музиканти пообіцяли сумчанам нові спільні творчі благодійні проекти.

Ельвіра Біганова, Сумська обл.

друкувати
Додати коментар

Інші статті