Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
7 днів
16/03/2015 9:15

На службі сил АТО – «Нескорений»

Комплекс безпілотників для повітряної розвідки «Нескорений», сконструйований рівненськими волонтерами, вже другий тиждень успішно «воює» в районі АТО. За словами координатора волонтерського об’єд­нання «Допомога армії – Рівне» Юрія Дюга, група конструкторів з Рівного працювала над ним кілька місяців.

Роботу над винаходом група місцевих конструкторів та волонтерів розпочала наприкінці літа минулого року. Головним спонсором стала громада міста та області – виготовити комплекс БПЛА «Нескорений» вдалось тільки завдяки пожертвам, зробленим сотнями українців. Після місяців конструкторської роботи та кропіткого навчання військовослужбовців-операторів комплекс розпочав успішне виконання завдань на Сході. Літальні апарати-розвідники допомагають виявляти техніку та ворожу силу противника, вони ж патрулюють нейтральну зону між лініями зіткнення.

Комплекс БПЛА «Нескорений» – це два літаки з розмахом крил майже 2 метри, унікальне передавальне обладнання та наземна станція, змонтована на позашляховику. Літаки можуть здійснювати розвідку на висоті до 2 кілометрів, залітати вглиб території на відстань до 10 кілометрів. «Нескорений» здатний впродовж кількох хвилин здійснити запуск безпілотників у будь-яку визначену точку та передати зображення й точну інформацію в режимі «онлайн» на великий монітор. Це дозволяє військовикам виконувати завдання в режимі реального часу. 

Слід зазначити, що собівартість БПЛА «Нескорений» вдесятеро менша, ніж у закордонних аналогів. Розпочато роботу над складанням другого такого комплексу.

Урядовий портал

друкувати
Додати коментар

Інші статті