Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Регіон
05/03/2015 17:25

Рекордсмену – 6 років

Національний реєстр рекордів України поповнив здобуток полтавського першокласника Арсенія Кравченка, який неймовірно швидко збирає пірамідку Мейфорда, кубик Рубика й багатогранний мегамінкс.

Щоб успішно зібрати ці головоломки, необхідно знати їхню структуру, назву елементів, схему обертання граней. Не кожна доросла людина може впоратися з таким завданням. А для шестирічного Арсенія складний алгоритм – забавка. Батько маленького рекордсмена Олександр Кравченко, начальник сектору протидії кіберзлочинності УМВС Полтавщини, розповідає, що син уперше взяв до рук кубик Рубика рік тому: «Тоді, щоб скласти головоломку, нам знадобилося два дні. Тепер Арсеній витрачає на це трохи більше як дві хвилини». Математичні здібності хлопчика відзначає і його вчителька. За її словами, Арсеній вправно розв’язує завдання з двоцифровими і трицифровими числами.

Наразі ж унікальний першокласник з Полтави встановив національний рекорд України в новій номінації: він за 9 секунд складає пірамідку Мейфорда. Лана Вєтрова, керівник проекту «Національний реєстр рекордів України», впевнена, що це досягнення Арсенія Кравченка – лише перша сходинка на його шляху до нових серйозних звершень.

Поліна Ларіна, Полтавська обл.

друкувати
Додати коментар

Інші статті