Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Регіон
05/03/2015 17:22

Кіберфахівці потрібні!

Харківський національний університет внутрішніх справ уже не перший рік співпрацює з Управлінням боротьби з кіберзлочинністю МВС України. У межах Угоди про спільну діяльність днями ХНУВС відвідав очільник служби Сергій Демедюк.

Під час візиту керівник УБК багато уваги приділив роботі навчально-тренувального цент­ру боротьби з кіберзлочинністю та моніторингу кіберпростору, що функціонує в університеті на громадських засадах. Учасники цього проекту – курсанти різних навчальних підрозділів міліцейського вишу, а консультанти – науково-педагогічні працівники університету та практичні працівники ОВС. Сергій Демедюк виступив перед учасниками центру та науково-педагогічним складом факультету підготовки фахівців для підрозділів боротьби з кіберзлочинністю та торгівлею людьми з доповіддю про сучасні віртуальні загрози та найпоширеніші злочини, проінформував про заходи, які проводить міліція задля протидії протиправним діянням у цій сфері. Гість також зазначив, що курсанти, які в майбутньому боротимуться зі злочинами у сфері ІТ-технологій, мають не лише наполегливо студіювати університетську програму, а й самостійно підвищувати свій фаховий рівень, удосконалювати знання іноземної мови, щоб дізнаватися про найостанніші ноу-хау з першоджерел, обмінюватись інформацією й взаємодіяти з колегами.
Слід зауважити, що Сергій Демедюк високо оцінив рівень випускників факультету підготовки фахівців для підрозділів боротьби з кіберзлочинністю та торгівлею людьми ХНУВС, які вже працюють у центральному апараті Міністерства внутрішніх справ та в територіальних підрозділах відомства. Однак, за словами начальника УБК МВС України, у правоохоронному відомстві нині відчутний брак фахівців для розслідування злочинів у сфері інформаційних технологій.
Ірина ЯНКОВСЬКА, 
Харківська обл.
друкувати
Додати коментар

Інші статті