Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
7 днів
20/02/2015 12:26

З ними можна змінити країну!

У Міністерстві внутрішніх справ відбулася церемонія нагородження понад 50 правоохоронців, які брали участь в антитерористичній операції. Вручаючи відзнаки, глава МВС Арсен Аваков зауважив, що, завдяки змінам, які наразі тривають у відомстві, громадяни України матимуть змогу жити в новому суспільстві, де роботу правоохоронців поважатимуть.

Цього разу державні нагороди та відомчі відзнаки МВС отримали ті, кому їх не мог­ли вручити своєчасно з різних причин. Це здебільшого бійці, які тривалий час перебували на лікуванні або нещодавно повернулися з району проведення АТО.

Хвилиною мовчання присутні вшанували полеглих воїнів та тих, хто загинув під час кривавої розправи на Майдані рік тому.

Згідно з Указом Президента України, шістьох правоохоронців нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня, двох – орденом Данила Галицького. Медалі «За військову службу Україні» вручили 16 бійцям Нацгвардії, «За бездоганну службу» різних ступенів – двом правоохоронцям, а «Захиснику Вітчизни» – чотирьом. Одному працівнику МВС присвоєно почесне звання «Заслужений артист України».

Також від імені голови Вер­хов­ної Ради Володимира Гройс­мана семеро правоохоронців отримали цінні подарунки, а п’ятеро працівників МВС – Почесні грамоти від імені Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка. Відповідно до наказу міністра внутрішніх справ, відомчі відзнаки одержали сім працівників. Ще чотирьом правоохоронцям, які дістали поранення під час АТО, вручили ключі від квартир.

Арсен Аваков зауважив, що він відзначив бійців, які проявили себе на фронті. Серед нагороджених – кадрові військові Нац­гвардії, дільничні інспектори, бійці спецпідрозділів «Азов», «Донбас», «Миротворець», «Торнадо», «Київщина», батальйону ім. Кульчицького.

«Але головне – пошана й повага від України – героям і захисникам! Представлю вам одного героя з Глобинського району Полтавської області: Олександр Піддубний – сержант міліції зведеного загону Полтавщини в АТО (матеріал про героя читайте на 24 стор. – Ред.). Поранений під час бою поблизу села Кам’янка Донецької області. Відновився від тяжкого поранення, яке дістав від мінометних розривів – відкритий осколковий перелом лівого передпліччя, неповна травматична ампутація передпліччя. Відновився! 24 роки, неодружений та міцний духом.

Трохи реабілітації – й проситиму його повернутися працювати в міліцію. Є в мене робота для справжніх хлопців, міцних духом, готових служити Україні. З такими, як Олександр, будемо змінювати країну на краще!» – підсумував міністр.

Зофія ТИЧЕНКО, 

Микола ГУЛЕВИЧ, м. Київ. 

 

Фото Олега СУПРУНА

друкувати
Додати коментар

Інші статті