Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
7 днів
20/02/2015 11:41

Нова броня для гвардійців

Нацгвардія отримала кілька нових бронемашин із сучасною системою вогню. Бронетранспортери «Спартан» оснащені інтегрованим комплексом, здатним вражати важку бронетехніку та гелікоптери. 

На навчальному полігоні Національної гвардії, що під Києвом, відбувся захід з приводу передачі нової техніки бійцям спеціального полку «Азов». У ньому взяли участь секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та виконувач обов’яз­ків командувача Національної гвардії Микола Балан.
Бійцям «Азова» передали шість сучасних бронеавтомобілів «Спартан». Вони оснащені інтегрованим комплексом, до складу якого входять пульт дистанційного керування та протитанкова керована ракета. Оператор вибирає ціль, запускає ракету та супроводжує ціль у ручному чи автоматичному режимі. Комплекс, яким оснащені «Спартани», здатен вражати бронетехніку з комбінованою або монолітною бронею з динамічним захистом. Крім того, ця система вогню може знищувати й гелікоптери.
Олександр Турчинов та Арсен Аваков відвідали полігон, на якому екіпажі бронемашин проводили бойові стрільби. За словами глави МВС, частина техніки відвантажується в Харкові й відразу ж направляється на Донбас, в район проведення антитерористичної операції, до підрозділів, які її потребують.
– Сьогодні ці машини тут, а зав­тра вони будуть на передовій разом з екіпажами, які їх приймають. Наша філософія така: максимально зміцнити ті частини, які є найбоєздатнішими, і забезпечити їм можливість виконувати бойові завдання, – підкреслив глава МВС.
Військовим правоохоронцям також продемонстрували сучасні зразки бронетехніки та допоміжного транспорту: бронетранспортер БТР-3Е, командно-штабний автомобіль, кілька зразків евакуаторів. Серед представлених зразків був і бронеавтомобіль «Раптор», що його випускає вітчизняне підприємство «КрАЗ».
Микола ГУЛЕВИЧ, м. Київ.
Фото В’ячеслава КОВАЛЯ
друкувати
Додати коментар

Інші статті