Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Спорт
23/01/2015 13:12

Ветеран міліції – взірець для юних спортсменів

Майже сто вихованців майстра спорту з боротьби самбо й рукопашного бою Миколи Пасічника взяли участь у відкритій першості Одеси з рукопашного бою.

За плечима Миколи Антоновича Пасічника понад тридцять років служби в ОВС, більшість із них у якості тренера: він викладав в Училищі професійної підготовки працівників міліції при главку Одещини, а також в Одеському державному університеті внутрішніх справ. «Школу Пасічника» за цей час пройшли тисячі правоохоронців. Серед них і працівники УМВС на Одеській залізниці, які тепер є старшими офіцерами й посідають керівні посади в різних підрозділах транспортної міліції; учнем видатного тренера був і нинішній очільник Управління полковник міліції Сергій Карташов.

Уже майже два десятиліття Микола Антонович ділиться своїм досвідом і майстерністю з дітьми. У спорткомплексі «Динамо» та клубі «Бастіон» у Пасічника нав­чаються близько 100 юних спортсменів віком від п’яти до 25 років, зокрема й діти правоохоронців. А щоб перевірити й закріпити бойові навички своїх вихованців, сивочолий наставник запровадив практику проведення турнірів. До таких заходів належать і змагання, що пройшли в залі боротьби СТ «Динамо».

Цього разу юні спортсмени демонстрували свою вправність у рукопашному бої. Слід зауважити, що більшість учасників змагань були відзначені грамотами та медалями трьох ступенів. Тож батьки, які прийшли підтримати своїх дітей, раділи їхнім новим здобутками й щиро дякували Миколі Антоновичу. Зокрема, теплі слова тренер почув від полковника міліції у відставці Ігора Семчонка, син якого – семикласник Іван – виборов перше місце в цих змаганнях. До речі, два старших сини цього правоохоронця свого часу теж пройшли «школу Пасічника» й уже служать в органах внутрішніх справ.

На чемпіонській стрічці Миколи Пасічника сотні нагород різного ґатунку. Але досвідчений наставник зізнається, що головними відзнаками для нього завжди були любов і повага учнів та їхніх батьків.

Володимир Павліченко, 

Одеська обл.

друкувати
Додати коментар

Інші статті