Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
7 днів
23/01/2015 12:51

Кривавий терор Волновахи

13 січня о 14.15 з району міста Докучаєвська, яке перебуває під контролем терористичних угруповань, з реактивних систем залпового вогню «Град» було обстріляно блок-пост № 5 на трасі Маріуполь – Волноваха – Донецьк. Унаслідок влучання снаряда від численних осколкових поранень на місці, у салоні рейсового автобуса, загинули 10 мирних жителів: шість жінок та чотири чоловіки. 16 людей дістали поранення різного ступеня тяжкості. Згодом троє з них померли в лікарні. Постраждалих госпіталізовано до районної лікарні м. Волновахи, де їм надали необхідну медичну допомогу. З-поміж них є міліціонер, а також представник прикордонної служби. На місце пригоди одразу виїхала слідчо-оперативна група ГУМВС України в Донецькій області, яка вилучила речові докази, зокрема відеозапис, що засвідчує – обстріл здійснено з окупованої бойовиками території. Попередньо цей факт кваліфіковано як терористичний акт.

На масову загибель мирних жителів унаслідок атаки терористів того ж дня відреагував глава держави. У своєму зверненні до українського народу Петро Порошенко наголосив, що трагедія під Волновахою належить до таких подій, які навіть за суворими мірками теперішніх часів вирізняються своєю жорстокістю. Від яких холоне душа.

«Терористи з так званої ДНР завдали ракетного удару по автобусу з мирними громадянами. Нелюди, для яких, окрім знецінених рублів, немає більше нічого святого, навмисне вбили понад десять мирних громадян, серед них – чотирнадцятирічну дівчинку. Ще 16 жінок та чоловіків дістали поранення, усі вони – цивільні.

Ці смерті – на совісті об’єд­наної деенерівсько-елен­ерів­ської банди та тих, хто за нею стоїть, з чиїх рук вона годується, хто її озброює, муштрує та надихає на криваві злочини.

А наші воїни здатні дати гідну відсіч. І ті, хто знову штурмував Донецький аеропорт, відчули це на власних шкурах.

Ми прихильники миру й ми готові боронити свою землю. З вересня 2014-го, за час, що нам вдалося зупинити активні бойові дії, ми наростили м’язи. Щотижня передаємо у війська сот­ні одиниць зброї та військової техніки – і нової, і відремонтованої.

14 січня я підпишу указ про чергову хвилю мобілізації. Впевнений: український народ підтримає це рішення, і мобілізацію буде проведено успішно.

У зв’язку з терористичною атакою ми змушені ще більше посилити обмеження на пересування через лінію, за якою перебувають підконтрольні бойовикам райони Донбасу. А зведення фортифікаційних споруд, що захищають від можливої контратаки бойовиків, майже завершено.

 

Однак я залишаюся прихильником мирного врегулювання конфлікту на Донбасі – в рамках мого Мирного плану і Мінських домовленостей. Робив, роблю і робитиму для цього все можливе. І навіть – неможливе», – сказав глава держави.

друкувати
Додати коментар

Інші статті