Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
7 днів
23/01/2015 12:50

Процедуру видачі біометричних паспортів спростять

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив спростити технологію видачі біометричних паспортів. Про це він сказав під час презентації процедури оформлення чипованої посвідки в Будинку Уряду.

Глава Уряду нагадав, що за рік заплановано видавати співгромадянам 2,5 млн біометричних паспортів. Арсеній Яценюк зауважив, що термін процедури оформлення чипованого документа має не перевищувати 20 хвилин: «Такий повинен бути технічний регламент. Слід людей навчити, щоб вони вміли працювати з технікою».

За словами прем’єр-міністра, нині під час оформлення паспорта необхідно оплатити три квитанції. Хоча їх доцільно звести в одну. Потрібно максимально спростити все, щоб людям не доводилося витрачати власний час, бігаючи по касах, для виписування десятків квитанцій.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков доповів, що днями до парламенту буде внесено відповідний законопроект. За словами Арсенія Яценюка, наразі термін видачі паспортів зменшується з 30 до 20 днів, а термін видачі за прискореною процедурою – із 10 до 7 днів. Проте глава Уряду наголосив на необхідності ще більше скоротити терміни видачі паспортів.

«Основна проблема полягає в тому, що їх друкують у Києві, на поліграфкомбінаті «Україна», а доставляти треба у різні області. Це проблема транспорту. Думайте, як її вирішувати», – звернувся пре­м’єр-міністр до очільника МВС Арсена Авакова та голови Державної міграційної служби Сергія Радутного.

Арсеній Яценюк також доручив зняти обмеження на видачу паспортів для всіх категорій громадян.

 

Урядовий портал

друкувати
Додати коментар

Інші статті