Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
7 днів
30/12/2014 11:09

Сторінка історії, яку ніколи не буде забуто

Напередодні 14 грудня – Дня вшанування ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС (саме цього грудневого дня  1986 року було завершено спорудження саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської атомної станції) – у Міністерстві внутрішніх справ вшанували солдатів атомного фронту: працівників міліції, пожежників та військово­службовців внутрішніх військ.

Члени колегії Міністерства, керівники структурних підрозділів, ветерани-чорно­бильці та всі, хто вважає своїм обов’язком віддати шану героям Чорнобиля, поклали квіти до Монумента на честь працівників, ветеранів ОВС та військово­службовців ВВ – ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Заходи продовжила церемонія нагородження державними та відомчими відзнаками – грамотами та цінними подарунками Верховної Ради України, Почесною грамотою Кабінету Міністрів України, Подяками Пре­м’єр-міністра України, нагрудним знаком МВС «За безпеку народу», – які чорнобильцям вручив заступник міністра внутрішніх справ України – начальник Головного слідчого управління генерал-майор міліції Віталій Сакал.

Звертаючись до правоохорон­ців-ліквідаторів, Віталій Сакал зазначив, що на долю того покоління вартових порядку, вогнеборців та військовослужбовців внутрішніх військ випало нелегке випробування, яке вони пройшли гідно та з честю.

«Чорнобильська трагедія – це вже історія, – зазначив перший заступник очільника правоохоронного відомства. – Але цю сторінку історії ніколи не буде перегорнуто й забуто, адже вона окроплена кров’ю наших працівників».

Голова Української Асоціації «Чорнобиль» органів та військ МВС генерал внутрішньої служби України Василь Дурдинець, людина, що з перших годин аварії була в епіцентрі подій і до цього дня опікується проблемами ліквідаторів, подякував усім пожежникам, працівникам органів внутрішніх справ та військово­службовцям внутрішніх військ, які 28 років тому мужньо виконали свій службовий обов’язок і обов’язок громадянина. Василь Дурдинець наголосив, що навіть за непростих умов сьогодення держава та Міністерство внут­рішніх справ намагаються підтримувати ліквідаторів та членів сімей загиблих і померлих чорнобильців: «Хочу щиро подякувати керівництву Міністерства й особисто міністру Арсену Борисовичу Авакову та керівникам усіх структурних підрозділів, які не залишаються осторонь проблем ліквідаторів і завжди знаходять можливість допомогти».

Урочистості з вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС продовжились у Національному музеї «Чорнобиль», який ось уже понад два десятиліття беззмінно очолює генерал внутрішньої служби України Іван Гладуш.

Марія САЛЬНІК, «ІЗ».

Фото Дмитра ЖМОВКИ, м. Київ

друкувати
Додати коментар

Інші статті