Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
7 днів
30/12/2014 11:08

Арсен Аваков: «Ми потребуємо досвіду, мудрості та професіоналізму кожного з вас»

Напередодні професійного свята правоохоронців – Дня міліції України – керівництво МВС під головуванням мініст­ра внутрішніх справ Арсена Авакова провело зустріч із представниками міліцейських ветеранських організацій з усіх регіонів України.

Захід розпочався із вшанування пам’яті загиблих колег-право­охоронців, що віддали своє життя, захищаючи правопорядок у державі та її найвищу цінність – людину. Міністр, його заступники, представники апарату міліцейського відомства, ветерани органів внутрішніх справ та курсанти НАВС поклали квіти до підніжжя Скорботної Матері, меморіалу, зведеного на пошанування мужності, вірності й героїзму працівників міліції.
«Нині ми переживаємо дуже складні часи, країна перебуває у стані війни, – звернувся до ветеранів Арсен Аваков. – У цей непростий час ми потребуємо досвіду, мудрості та професіоналізму кожного з вас. У нас є одна важлива справа – змінити органи внутрішніх справ таким чином, щоб повернути до них довіру громадян».
Міністр нагадав, що ще навесні, коли перед нашою країною і, зокрема, органами внутрішніх справ, постали невідкладні завдання – відстояти територіальну цілісність держави, зберегти мир та захистити конституційні права громадян, – він звернувся до ветеранів із проханням допомогти. Старше покоління працівників органів внутрішніх справ відгукнулося на звернення Арсена Авакова й почало проводити активну роботу в цьому напрямі.
Під час нинішньої зустрічі із міністром ветерани запевнили главу відомства в цілковитій підтримці з їхнього боку в питанні реформування правоохоронної системи й засвідчили готовність допомагати у втіленні задуманого в практичну площину.
«Серед нас, ветеранів органів внутрішніх справ, немає байдужих до ситуації, що склалася в Україні, – зазначив голова Української Асоціації „Чорнобиль” органів та військ МВС України Василь Дурдинець. – У цих складних умовах Кабінет Міністрів України схвалив концепцію розбудови органів внутрішніх справ, радикального реформування правоохоронної системи».
Як зазначив Василь Дурдинець, аби подальша спільна робота керівництва МВС та ветеранських організацій мала системний і скоординований характер, було розроблено проект Меморандуму про співпрацю. Також ветерани підготували текст звернення (ознайомитись із ним можна на офіційному сайті МВС України. – Авт.) до ветеранів Міністерства внутрішніх справ України, включаючи прикордонників, рятувальників, працівників Національної гвардії, в якому закликали всіх колег-ветеранів долучитися до роботи з реформування органів внутрішніх справ України як в центрі, так і на місцях.
Свою готовність допомагати керівництву МВС ветерани засвідчили й цілком конкретними справами. Зокрема, голова Асоціації ветеранів МВС України Володимир Корнійчук поінформував присутніх, що за допомогою 984 первинних ветеранських організацій вже зібрано понад 7 млн гривень для працівників міліції, які виконують службові завдання в АТО. «Дуже допомагає ветеранська організація на Донбасі, яка нараховує 62 осередки, – зазначив Володимир Корнійчук. – Усі ветерани там налаштовані по-бойовому й підтримують наших хлопців». А голова Організації ветеранів Центрального апарату МВС Іван Красюк передав міністру внутрішніх справ сертифікат на суму 400 тисяч гривень, які ветерани зібрали для допомоги бійцям АТО.
Завершилась зустріч вшануванням найкращих представників міліцейського відомства старшого покоління: Арсен Аваков вручив їм відомчі відзнаки та привітав із професійним святом.
Марія САЛЬНІК, «ІЗ».
Фото Дмитра ТЕРЕШКЕВИЧА
друкувати
Додати коментар

Інші статті