Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
7 днів
30/12/2014 11:06

Триває пошук вектора змін

Під час одного з нещодавніх публічних заходів, присвячених відзначенню Дня міліції, очільник МВС Арсен Аваков зауважив, що перед відомством постали величезний виклик і воістину епохальне завдання. Тепер, коли країна потерпає від зовнішньої агресії, потрібно швидко здійснити те, що декларував, але так і не зробив практично жоден із попередніх керівників міністерства. Необхідно змінити органи внутрішніх справ так, щоб до них повернулася довіра суспільства.

– Це завдання непросте, – наголошує Арсен Аваков. – Але нам нема куди звертати з цієї дороги. Ми виголосили й ухвалили стратегію реформування, головне гасло якого: «Перетворення репресивної системи на інструмент підтримки». Служити й захищати тепер доведеться не в пафосному розумінні цього поняття, а цілком предметно. Спробуємо досягнути того, щоб правоохоронці таки стали найповажнішими членами суспільства, щоб вони мали гідні зарплату й соцзахист, щоб ця праця була не лише надзвичайно відповідальною, а й почесною.

Звісно, обнадіюють запевнення міністра в тім, що теперішні реформи точно не будуть по­в’я­зані винятково зі змінами назв чи «косметичною» перебудовою внутрішньовідомчої архітектури.

Висловився Арсен Аваков і щодо найгарячішого поточного моменту:

– Незважаючи на важку ситуацію з поточним держбюджетом, ми домовилися на засіданні РНБО й під час зустрічей у Кабміні й із Президентом України, що реформування ОВС є пріоритетом, який вимагає виділення належних ресурсів.

Глава МВС також зауважив на найближчі реформаторські кроки:

– Ми починаємо масштабну кампанію щодо кад­рового наповнення відомства. Найпевніше, кількість персоналу зменшуватимемо, але значно підвищимо його якість і зарплату, адже щоб викорінити корупцію в країні, привчити поліцейського до відповідальності, потрібна належна мотивація. Також відомчим вишам доведеться змінити навчальну програму, аби вона відповідала нашим сучасним потребам. У системі призначатимемо на ключові посади молодих і енергійних людей, це можна побачити на прикладі теперішнього керівника обласного главку Київщини, який пройшов горнило АТО. У січні запропонуємо повномасштабний пакет законодавчих ініціатив. Звісно, намагатимемося утримувати баланс порозуміння з громадянським суспільством. Ми повинні знайти той вектор, який принципово змінить ситуацію. Словом, для досягнення сподіваного результату доведеться багато працювати – іншого варіанту немає.

Геннадій КАРПЮК, «ІЗ»

друкувати
Додати коментар

Інші статті