Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
7 днів
12/12/2014 11:56

Три відомства – одна справа

Генпрокуратура, СБУ та МВС об’єднали зусилля в розслідуванні злочинів стосовно учасників Майдану. Про це на спільній прес-конференції заявили очільники згаданих правоохоронних відомств України Віталій Ярема, Валентин Наливайченко й Арсен Аваков.

Наразі в них створено слідчо-оперативні групи, до складу яких увійшли 83 працівники ГПУ, МВС та СБУ. За словами Віталія Яреми, вони працюють, як єдиний механізм, і жодних суперечностей між ними не виникає.
– Невдовзі ми отримаємо позитивні результати, а винних осіб притягнуть до кримінальної відповідальності, – зазначив генпрокурор.
Арсен Аваков наголосив, що правоохоронні органи розслідують близько 15 епізодів стосовно подій на Майдані. Зокрема, уже розкрито справи щодо побиття активістки Тетяни Чорновол, викрадення Ігоря Луценка та вбивства Юрія Вербицького. Детальніше міністр внутрішніх справ зупинився на розслідуванні справи побиття журналіста В’яче­слава Веремія. Усі обставини цього злочину з’ясовано, а кримінальне провадження щодо одного з нападників було виокремлено в самостійне провадження. Реш­ту зловмисників оголошено в міжнародний розшук.
– Вважаю, що ніяких перешкод у взаємодії правоохоронних відомств немає. Це допоможе нам й адвокатам «Небесної сотні» отримати об’єктивні результати розслідувань і прозвітувати про них суспільству, – зазначив глава МВС.
Микола ГУЛЕВИЧ, м. Київ
Фото Юлії БАБИЧ
друкувати
Додати коментар

Інші статті