Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
7 днів
12/12/2014 11:55

Запозичуємо європейський досвід

«На форумах автомобілістів часто обговорюється питання про те, які наслідки можуть мати несплачені штрафи, „зароблені” в країнах Євросоюзу, та чи будуть потім проблеми з відкриттям Шенгенської візи, якщо залишити такий штраф у боргах», – розповідає начальник Департаменту ДАІ Анатолій Сіренко.

Водночас іноземці, які порушують Правила дорожнього руху на території України, абсолютно не переймаються таким питанням, бо добре знають, що легко залишать нашу державу, попри наявний штраф ДАІ, й не матимуть проблем з повторним в’їздом до неї.

Наразі, без внесення змін у чинне законодавство, важелі впливу на цю ситуацію знайти важко. Проблему слід вирішувати у співпраці з Державною міграційною та прикордонною службами.

Фахівці ДДАІ МВС України працюють над пропозиціями щодо внесення змін до відповідних нормативно-правових актів.

Пропонується, що в разі реалізації таких змін, прикордонники отримають доступ до інформації щодо несплачених штрафів. Під час виїзду іноземних громадян, які на території України порушили законодавство у сфері безпеки дорожнього руху й були піддані адміністративному стягненню у вигляді штрафу, але не сплатили його, їх попереджатимуть про неможливість повторного в’їзду в Україну до перерахування суми штрафу в Державний бюджет України.

Начальник Департаменту ДАІ Анатолій Сіренко пропонує оснастити прикордонні пункти мобільними терміналами для надання можливості таким особам сплатити штраф одразу, коли вони виїжджатимуть з країни.

Вирішивши питання стягнення штрафів з порушників-іноземців, перспектива надходження яких до української скарбниці наразі залежить лише від їхньої совісті, країна отримає додаткове поповнення бюджету, що досить актуально за нинішньої економічної ситуації.

Прес-служба Департаменту 

ДАІ МВС України

друкувати
Додати коментар

Інші статті