Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
7 днів
12/12/2014 11:54

Нова програма Уряду

Кабінет Міністрів України репрезентував програму діяльності Уряду, що передбачає реалізацію антикорупційного законодавства, створення Національного агентства з питань запобігання корупції та Національного антикорупційного бюро, моніторинг способу життя держслужбовців, реформування судової системи та МВС.

Уряд спільно з Президентом України розробили пакет із п’яти антикорупційних законів, які вже ухвалив Парламент. «Наразі настав час їх реалізовувати, – зазначив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк та наголосив на необхідності запровадження електронного декларування доходів і витрат усіх державних службовців, моніторингу їхнього життя щодо відповідності реальних витрат доходам, вказаним у деклараціях. Також на увагу заслуговує закон стосовно розкриття інформації про реальних власників усього бізнесу та майна, яким володіють українські громадяни, зокрема держслужбовці.

Зупинившись на питанні реформування правоохоронної системи, Арсеній Яценюк нагадав, що Міністерство внутрішніх справ розробило концепцію реформи МВС, і до Парламенту внесено законопроект про національну поліцію.

Одним із важливих завдань, за словами прем’єр-міністра, є створення Державного бюро розслідувань: «Прокуратура, згідно з ухваленим законом, позбавляється функцій загального нагляду та, відповідно, слідства. Натомість Державне бюро розслідувань виконуватиме функції незалежного слідчого органу за відповідними складами злочинів».

«Та все це не матиме результатів без чесних і прозорих судів. Корумпована система в судах знищує державу, власність у державі та будь-які сподівання на майбутнє. Треба відверто визнати: упродовж останніх дев’яти місяців саме в судовій системі не було проведено реальних змін», – зазначив очільник Уряду.

Арсеній Яценюк також повідомив, що Кабінет Міністрів ініціює внесення змін до Основ­ного закону щодо запровадження триланкової системи судів, за якої Верховний Суд України отримає права найвищої судової інстанції в державі. Також передбачено спрощення низки судових процедур.

Урядовий портал 

друкувати
Додати коментар

Інші статті