Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Спорт
04/12/2014 14:51

Скрізь на своєму місці

Підполковник міліції Геннадій Домбровський, попри те, що очолює сектор Укрбюро Інтерполу в Управлінні МВС України в Хмельницькій області, вже багато років поспіль на громадських засадах фактично керує обласною організацією ФСТ «Динамо».

За останні роки діяльності організації на Хмельниччині змінилося чимало її почесних голів, а от заступник завжди один, незмінний – Геннадій Владиславович, бо знайти іншого такого знавця та фаната своєї справи вкрай важко. Геннадій Домбровський – заслужений тренер України з панкратіону, майстер спорту із самбо, тож, як кажуть, обіймати таку посаду, йому сам Бог велів. До речі, за плечима підполковника міліції дві вищих освіти – Ка­м’я­нець-По­дільський педагогічний університет та Київський національний університет внутрішніх справ. Словом, ця людина – зразок справжнього офіцера, який тримається в гарній фізичній формі, наділений інтелектом та прагненням до постійного самовдосконалення.

Свій трудовий шлях випуск­ник педуніверситету розпочав 1992 року з посади тренера із дзюдо в дитячо-юнацькій спортивній школі «Динамо» у Хмельницькому, яку незабаром й очолив. Через п’ять років тодішній очільник обласної міліції Михайло Паньков запропонував Геннадію Домбровському стати заступником голови Хмельницької обласної організації ФСТ «Динамо». А коли з’ясувалося, що молодий і перспективний спортсмен ще й досконало володіє іноземними мовами, його запросили на посаду начальника сектору Укрбюро Інтерполу, дозволивши й далі працювати на громадських засадах у фізкультурно-спортивному товаристві.

Як тренер Геннадій Владиславович виховав чемпіонів світу та Європи, двох майстрів спорту України міжнародного класу та близько двох десятків майстрів спорту України з різних видів єдиноборств (рукопашний бій, самбо, дзюдо, панкратіон). До слова, Хмельницькій організації ФСТ «Динамо», яка відзначила нещодавно свій 90-річний ювілей, є чим пишатися. Чимало місцевих «динамівців» уславили Україну своїми перемогами на Олімпійських іграх. Це й Сергій Нагорний – заслужений майстер спорту з веслування на байдарках і каное, й Ірина Мерлені – олімпійська чемпіонка, заслужений майстер спорту з вільної боротьби, й Андрій Стаднік – заслужений майстер спорту з вільної боротьби, й Олексій Торохтій – олімпійський чемпіон з важкої атлетики.

«Найважливішим завданням ФСТ «Динамо», відповідно до Статуту, є підвищення фізичної загартованості працівників правоохоронних органів. І нині це актуально, як ніколи раніше, – каже Геннадій Владиславович. – Якщо ще рік тому ми більше приділяли увагу винятково спортивним досягненням, то тепер, зважаючи на складну ситуацію в країні, зосередилися на спеціальній підготовці працівників міліції до виконання завдань у зоні АТО».

Підполковник Домбровський, орієнтуючись на вимоги часу, розробив унікальну програму прискореної спеціальної фізичної підготовки бійців, що успішно використовується в навчанні військовослужбовців Нацгвардії та міліціонерів патрульної роти міліції спеціального призначення «Богдан», більшість з яких уже не раз побувала в найгарячіших точках району АТО. Заслужений тренер особисто проводить заняття з бійцями та готує інструкторів, які б могли на постійній основі працювати з особовим складом за цією програмою.

Заступник голови ФСТ «Динамо» не забуває і про молоде покоління. Нині на базі організації працюють секції панкратіону, дзюдо, фехтування та боксу, які відвідують близько 350 дітей. З майбутніми спортсменами зай­маються висококваліфіковані тренери, які дбають не лише про фізичний розвиток, а й про духов­не та патріотичне виховання української молоді.

 

Інна ГЛЕГА, Хмельницька обл. 

друкувати
Додати коментар

Інші статті