Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
7 днів
04/12/2014 14:13

Прототип розстріляли. Всі задоволені

Українським правоохоронцям представили новий бронеавтомобіль вітчизняного виробництва.  

Після завершення тест-драй­ву, проведеного на полігоні Національної гвардії під Києвом, броньований транспортний засіб обстріляли з кількох видів зброї з відстані у півсотні метрів. Техніка витримала обстріл. Робоча назва бронеавтомобіля – КOZAK 2014, проте міністр внутрішніх справ Арсен Аваков закликав усіх охочих приєднатися до вибору нової назви.
Бронеавтомобілі розроблені вітчизняними фахівцями в партнерстві з італійським автоконцерном IVECO. Поки що є дві версії лінійки бронемашин, однак у роботі їх більше.
Арсен Аваков зазначив, що бронемашини пройшли тест-драйв, після якого були обстріляні з відстані 50 м автоматами калібру 5,45 мм, 7,62 мм, а також з кулемета та снайперської гвинтівки Драгунова. Техніка «вогневий іспит» склала: і броня, і скло витримали.
Невдовзі планується обговорити замовлення першої партії для серійного виробництва та випробувань у військах у бойових умовах.
«Випробуваннями задоволені, хоч трохи й шкода розстріляного прототипу. Але радості більше – витримав! Після доопрацювання матимемо новий суперброньовик для наших бійців», – зазначив Арсен Аваков.
 
Микола Гулевич, 
м. Київ
друкувати
Додати коментар

Інші статті