П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Ветеранська сторінка
10/11/2014 12:44

Старійшині української міліції – 101 рік!

На теренах України є три старійшини міліцейської родини, які перетнули 100-літній рубіж. Один із них живе на Чернігівщині. На початку жовтня Пет­ро Кирилович Буднік відсвяткував свій 101-й день народження. 

Петро Кирилович до міліції прийшов ще 1935 року. Служив у лінійному відділі на залізниці, потім перейшов до карного розшуку. На війну пішов добровольцем, але на фронт не доїхав: прямісінько з військкомату офіцера міліції повернули до виконання прямих обов’язків.

Нелегка служба позначилася на здоров’ї правоохоронця, Петро Буднік переніс два інфаркти. Після другого, у червні 1952-го, мусив остаточно піти на відпочинок. Ніхто на той час й уявити не міг, що доля відміряє Петрові Кириловичу ще не одне десятиліття життя! Однак, певно, саме бойовий характер і фізична активність колишнього вартового порядку допомогли йому дожити до поважних сивин. Іменинник досі самостійно пересувається у своєму будиночку, виходить надвір. І лише цього року (!) відмовився від роботи на городі.

Привітати старійшину української міліції завітав начальник Управління МВС в області Олег Демченко. Від себе особисто й усіх міліціонерів Чернігівщини він побажав імениннику міцного здо­ров’я, гарного настрою й життєвого оп­тимізму. Вшанувати поважного ветерана прибули також заступник начальника УМВС Микола Свєточев, голова обласної ветеранської організації Павло Скнар, представники керів­ниц­тва Чернігівського міськвідділу УМВС і громадських організацій.

– Керівництво УМВС і ветеранська організація тримають на контролі умови проживання наших ветеранів, – розповів генерал Демченко. – Ми намагаємося оперативно реагувати на їхні потреби й надавати всебічну посильну допомогу. Зокрема, торік будинок Петра Кириловича Будніка був відремонтований силами працівників і ветеранів міліції Чернігова. Найближчим часом плануємо вирішити питання з водопостачанням у його оселі.

Сергій БРИЛЬ, Чернігівська обл. 

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті