Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Спорт
16/10/2014 14:30

За дошкою – з гросмейстером

У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбувся сеанс одночасної гри з шахів, у якому курсантам і студентам пару склали імениті шахісти.

За шахові дошки сіли заслужений майстер спорту, чемпіонка світу, дворазова переможниця Все­світньої шахової олімпіади, міжнародний гросмейстер Анна Ушеніна; заслужений майстер спорту, дворазовий переможець Всесвітньої шахової олімпіади, міжнародний гросмейстер Павло Ельянов; чемпіон Європи, переможець Кубка європейських чемпіонів, міжнародний гросмейстер Антон Коробов; чотириразовий чемпіон України, міжнародний гросмейстер Валерій Неверов; міжнародний майстер, чемпіон Харківської області 2014 р. Володимир Михайличенко; міжнародний майстер, заслужений тренер України Олександр Алексиков; майстер спорту України, переможець і призер чемпіонату України серед дівчат Марія Безкоровайна. Також до гри запроcили вихованців шахових клубів міста віком від 5 до 18 років.
Відкрив захід радник ректора університету Олександр Бандурка. Він зазначив, що участь у турнірі – вже досягнення, бо грати з такими іменитими шахістами випадає не кожному. Загалом у турнірі взяли участь 275 осіб. Гросмейстери й майстри виступили сеансерами. Судили змагання суддя національної категорії Олександр Вінниченко й перший віце-прези­дент Харківської обласної федерації шахів, заслужений тренер України Геннадій Круговой.
Поки що перемогти знаних спортсменів новачкам не вдалося, утім кожен гросмейстер відзначив найкращого у своїй групі: курсантів факультету з підготовки фахівців для підрозділів міліції громадської безпеки та кримінальної міліції у справах дітей Сергія Вербеця, Кирила Тайлієва, Віталія Безрука, слухача центру післядипломної освіти Юлію Афанасьєву й гостей змагань – Олександ­ра Шалімова (1-й розряд, категорія до 12 років), Марію Печиєнко (1-й розряд, категорія до 12 років) і Поліну Корчагіну (3-й розряд, категорія до 8 років).
Ірина ЯНКОВСЬКА, 
м. Харків
друкувати
Додати коментар

Інші статті