Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Епіцентр
07/08/2014 14:54

Батальйони присягають Україні 

«Кіровоград»

В урочистостях із цього приводу взяли участь заступник міністра внутрішніх справ України Микола Величкович, керівник Департаменту міліції особливого призначення Віктор Чалован, начальник УМВС України в Кіровоградській області Анатолій Вітюк. Привітати бійців спецбатальйону прийшли батьки та матері, сестри, дружини і діти, друзі, словом, усі ті, хто відтепер покладатиметься на їхню допомогу в захисті миру та спокою на українській землі.

Розпочалося свято з урочистого шикування батальйону на плацу. 150 правоохоронців у спеціальному форменому одязі зі зброєю в руках приготувалися до того, щоб словами Присяги сказати своє тверде «Клянусь». Цієї миті кожен із них чекав довгих три місяці, опановуючи професійні вміння та навички, які допоможуть захищати Батьківщину та свій народ.

І от, нарешті, з відповідальністю та хвилюванням кіровоградський спецбатальйон присягнув на вірність своєму народу.

Першим до присутніх звернувся заступник міністра внутрішніх справ України Микола Величкович.

– Сьогодні у вас великий день. Така подія в кожної людини відбувається лише раз у житті. Ви – гордість своєї держави, української землі та своїх батьків, бо прийняли таке відповідальне рішення з власного бажання в непростий для країни час. Ви найкращі, бо кожен із вас склав Присягу насамперед у своєму серці, – зазначив він.

Заступник міністра також подякував від керівництва Міністерства внутрішніх справ і себе особисто всім тим, хто надавав допомогу батальйону у вирішенні матеріальних питань: закупівлі засобів захисту, одягу, обладнання та спеціального устаткування, карематів та інших необхідних для служби речей.

Після офіційної частини правоохоронців вітали їхні рідні та близькі.

Віталіна Бевзенко, 

Кіровоградська обл.

 

«Івано-Франківськ»

В урочистій і водночас далекій від пафосу й формальності обстановці 120 бійців нещодавно створеного спеціального батальйону патрульної служби міліції «Івано-Франківськ» присягнули на вірність народові України.

Ця Присяга була особливою передусім тим, що на плацу Прикарпатського факультету Національної академії внут­рішніх справ України вишикувалися не юні курсанти, а свідомі чоловіки, які відповідально зробили вибір стати до лав правоохоронців у нелегкий для Ук­ра­їни час. Їм реально, в бойових умовах, зі зброєю в руках доведеться реалізовувати слова клятви: «Не шкодуючи своїх сил і життя, боротися зі злочинністю, захищати від протиправних посягань життя, здо­ров’я, права й свободи громадян, державний устрій і громадський порядок».
Атмосфера під час урочистостей була надзвичайно зворушлива ще й через присутність родин бійців. Усмішки дітей, які ще не усвідомлюють, куди невдовзі вирушать їхні батьки, ди­со­нували з тривогою та сльозами в очах дружин, сестер, батьків.
Розпочинаючи цей захід, начальник УМВС Івано-Фран­ків­щини підполковник міліції Микола Семенишин найперше попросив присутніх ушанувати пам’ять полеглих побратимів хвилиною мовчання та покласти квіти до пам’ятника працівникам міліції, які загинули під час виконання службових обов’язків. Відтак його заступник підполковник міліції Руслан Воробйов привів до Присяги бійців спецбатальйону. Їх привітав заступник міністра внут­рішніх справ України Микола Величкович: «У непростий час ви йдете за покликом серця, як виховали вас батьки, щоб відстояти єдність України. Ми не дозволимо нікому плюндрувати нашу землю. На такі підрозділи, як ваш, покладаються сподівання на перемогу. Хай ця війна за незалежність у багатовіковій історії нашої держави стане останньою. Ми віримо у свої сили, бо з нами Бог і Ук­ра­їна!»
Начальник Департаменту організації діяльності підрозділів міліції особливого призначення МВС України Віктор Чалаван, звертаючись до воїнів, які щойно склали Присягу, наголосив, що нині наша держава веде справедливу війну на своїй землі. «Вимогою часу є професіоналізм бійців, бо лише їхня фаховість здатна мінімізувати втрати. Вірю, що батальйон повернеться на Прикарпаття повним складом, без втрат, гідно виконавши свій обо­в’язок».
Костянтин Кулак, 
Івано-Франківська обл.

друкувати
Додати коментар

Інші статті