Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Регіон
18/07/2014 14:47

Повернення до нормального життя

На брифінгу в МВС України радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк розповів про роботу з відновлення життєдіяльності звільнених від терористів міст на сході України. 

Радник міністра розпочав зустріч із журналістами з висловлення співчуттів та хвилини мовчання на вшанування загиблих героїв. Протягом тижня він, разом із міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим, заступником міністра Сергієм Яровим,  начальником ДКР МВС України Василем Паскалом та командувачем Нац­гвардії Степаном Полтораком перебував у зоні конфлікту на сході країни – для  координації дій та контролю за виконанням поставлених завдань.

– Слов’янськ і Краматорськ поступово повертаються до нормального життя. До міст доставлено десятки гуманітарних вантажів. Люди повертаються в рідне місто, – зазначає Зорян Шкіряк. – Вони радіють визволенню від терористів та готові підтримувати чинну владу. Жителі нарешті відчули турботу та доброзичливе ставлення до себе.

У шести мікрорайонах Слов’янська вже відновлено електропостачання. Громадяни отримують соціальні виплати, запрацювала міграційна служба та пенсійний фонд. На місцях почали відновлювати документальну базу тощо.

Зорян Шкіряк зазначив також, що більшість населення Слов’янська, Краматорська, Артемівська та Дружківки вітає українських військових.

– Для нас це багато значить. Є три категорії людей, які там живуть. Перші – справжні українські патріоти, другі – проросійськи налаштовані громадяни, їх небагато, але вони є. Третя група – це люди, які розчарувались у «ДНР», «Новоросії».

Лариса Тищенко, м. Київ.

Фото Олега Супруна

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті