П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Подорожі
22/05/2014 16:39

Патріотична екскурсія

Курсанти і студенти НАВС України та ліцеїсти Юридичного ліцею імені Ярослава Кондратьєва відвідали Національний музей-заповідник «Битва за Київ у 1943 році».

Змістовну екскурсію для майбутніх правоохоронців провела заступник директора музею Тамара Сокол. В її супроводі гості роздивилися зразки бойової техніки часів війни, відвідали пам’ятник-музей визволителям Києва, побували на заповідній території, де збережено 650 метрів ходів сполучення, бліндажі, командно-спостережні пункти. Потому, вже безпосередньо в музеї, хлопці й дівчата оглянули діораму «Битва за Київ. Лютізький плацдарм. 1943 рік», особисті речі та зброю, нагороди солдатів Великої Вітчизняної, воєнні документи тощо.

Продовженням патріотично-пізнавального заходу стала читацька конференція «Рубіж пам’яті», у рамках якої відбулася презентація другого випуску книги спогадів «Говорять діти воєнного лихоліття», поетичної збірки ветерана війни Деонісія Тихомирова та українського поета-пісняра Володимира Олефіренка.

Такі щорічні виїзди молоді на Лютізький плацдарм і зустрічі з ветеранами – одна з  найкращих традицій навчального закладу, яку й надалі треба продовжувати.

Ганна ВЕРБИЛО, м. Київ. 

Фото Дмитра ТЕРЕШКЕВИЧА

друкувати

Коментарi