Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Епіцентр
31/03/2014 16:26

Захищаючи, ледь сам не загинув

Ставши на захист громадянина, харківський правоохоронець дістав чотири ножові поранення й потрапив на операційний стіл.

Березневого дня інспектор патрульної служби з обслуговування Харківського метрополітену Євген Колєсніков повертався після служби додому. Він ішов парком імені Квітки-Основ’я­ненка, що в Жовтневому районі Харкова, і раптом побачив біля кафе молодика, який нещадно гамселив іншого чоловіка. Не вагаючись і хвилини, вартовий порядку поспішив на допомогу громадянинові, що, вочевидь, не міг протистояти агресивному спаринг-партнерові. «Я мусив втрутитися, заступитися за слабшого, адже як міліціонер зобов’язаний захищати людей, – розповідає Євген. – Представившись, я попросив припинити протиправні дії». Та поява правоохоронця не втихомирила, а ще більше розлютила «вуличного бійця». Він кинувся на непроханого свідка. Під час сутички нападник завдав працівникові міліції чотири удари ножем у різні частини тіла, після чого утік з місця пригоди.

Євген відчував гострий біль у спині, та, на щастя, йому вистачило сили викликати «швидку». У лікарні постраждалого негайно прооперували.

«На пошуки зловмисника, який зазіхнув на життя працівника міліції, були спрямовані всі сили та засоби, – розповів в. о. заступника начальника Жовтневого РВ міста Харкова Микола Ломакін. – Завдяки чіткій та злагодженій роботі всіх підрозділів, особу правопорушника швидко встановили». Під час слідства з’ясувалося, що підозрюваний – 23-річний громадянин іншої держави – уже перебуває в розшуку за вчинення тяжкого злочину. За фактом нападу на працівника міліції відкрито кримінальне провадження – іноземному «гастролерові» загрожує ув’язнення на строк від 7 до 15 років.

«Щиро вдячний своїм колегам-правоохоронцям, які доклали максимум зусиль, щоб затримати нападника, – каже Євген Колєсніков, – а також керівництву харківської міліції за підтримку та допомогу, надані мені після поранення».

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті