Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Регіон
20/03/2014 15:36

Зберегти дитячі життя

Напередодні весняних шкільних канікул працівники столичної Державтоінспекції завітали до відділення ортопедії та травматології Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит», де лікуються діти, що постраждали в ДТП. Правоохоронці поспілкувалися з маленькими пацієнтами та вручили їм цікаві й корисні подарунки.

За інформацією ДАІ, лише за останні два місяці в Києві сталося 15 аварій за участю дітей, і майже в усіх випадках винуватцями пригод були дорослі. Щоб захистити малечу від біди, Державтоінспекція традиційно проводить профілактичну акцію «Дорога – не гра. Збережи життя».

«Основна мета таких заходів – не лише приділити увагу дітям і нагадати їм дорожню грамоту, а й запобігти аваріям за участю маленьких пішоходів, – зазначив начальник столичної ДАІ Микола Макаренко. – Ми маємо розуміти, що саме на дорослих – батьках, учителях – лежить найбільша відповідальність: хтось забув нагадати про обережність, хтось послабив пильність, контроль…».

Пацієнти відділення щирими усмішками й обіймами зустріли міліцейських гостей, а потому із задоволенням поговорили з ними про правила поведінки на автошляхах. Від представників ДАІ діти отримали книжки «Дорожня грамота для юних пішоходів», зошити «Молоде покоління – за безпечний рух», тематичні закладки, а також флайтери – світловідбивальні значки, завдяки яким вони стануть помітнішими на вулиці. Разом із правоохоронцями прийшли й спортсмени одного з київських оздоровчих комплексів: вони провели бесіду про здоровий спосіб життя та подарували м’які іграшки.

За словами завідувача відділення ортопедії та травматології Олексія Бебешка, завдяки таким акціям Державтоінспекції знижується рівень дорожньо-транс­порт­них пригод за участі неповнолітніх. «Для наших пацієнтів візит працівників міліції став справжнім святом – вони усміхалися та раділи подарункам, – зауважив медик. – Сподіваюсь, що спільними зусиллями ми зможемо зберегти дитячі життя».

Ольга ХМЕЛЬНИЦЬКА, м. Київ

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті