Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Співпраця
25/02/2014 10:49

В Укрбюро Інтерполу підбили підсумки 2013 року

Працівники підрозділу МВС України допомогли встановити місцеперебування 136 осіб, яких розшукували правоохоронці як підозрюваних або засуджених, забезпечили екстрадицію майже 60 осіб та виявили 230 викрадених транспортних засобів.

За словами керівника Укрбюро Інтерполу Василя Неволі, 2013-го підрозділ опрацював понад 42,5 тис. документів або носіїв інформації, більшість із них – від закордонних колег. До трійки країн, з якими найтісніше співпрацювали українські правоохоронці, увійшли Російська Федерація, Чехія та Німеччина. Загалом географія спів­праці охопила більш як 130 держав світу.

Василь Неволя зазначив, що одним з основних напрямів співробітництва стало супроводження розслідування кримінальних проваджень. Найбільше серед них шахрайств, зокрема з фінансовими ресурсами, а також злочинів проти власності, злочинних посягань на життя та здоро­в’я тощо.

Із використанням можливостей підрозділу здійснюється міждержавний та міжнародний розшук осіб, які зникли безвісти або переховуються від правосуддя, екстрадиція затриманих злочинців, розшук викрадених транспортних засобів, художніх цінностей. Крім того, працівники Укрбюро Інтерполу беруть участь у протидії незаконному обігові наркотиків, розповсюдженню контрафактної продукції. Ще один напрям роботи – убезпечення міжнародних спортивних, мистецьких і культурних заходів.

Торік працівники підрозділу МВС допомогли встановити місцеперебування 136 осіб, яких розшукували правоохоронці як пі­дозрюваних або засуджених за вчинення злочинів. 96 людей розшукали на території зарубіжних країн. До України повернули 41 особу, а 17 затриманих громадян передали до держав-ініціаторів їхнього розшуку. В Україні також виявили 12 осіб, яких розшукували правоохоронні органи іноземних країн як зниклих безвісти, а за кордоном – 17 громадян, яких шукали українські вартові порядку.

Василь Неволя зазначив, що в цілому роботу підрозділу можна визнати такою, що відповідає вимогам сьогодення. Учасники відеоселекторної наради обговорили окремі проблемні моменти в діяльності служби, а також визначили пріоритетні напрями роботи на 2014 рік.

Микола ГУЛЕВИЧ, м. Київ. 

Фото Дмитра БАТИРЕНКА

друкувати
Додати коментар

Інші статті