П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Співпраця
12/06/2015 10:39

Практика збагачує теорію

10 представників Львівського державного університету внутрішніх справ отримали можливість перейняти досвід американських практиків зі штатів Каліфорнія та Огайо під час тренінгів, організованих для нової патрульної служби на базі НАВС.

Серед інших, у них взяли участь викладачі кафедри тактико-спеціальної підготовки, кафедри фізичної підготовки та офіцери циклу курсів спеціалізації й підвищення кваліфікації ЛьвДУВС.

Нещодавно офіцери повернулись до Львова і незабаром розпочнуть підготовку нових пат­рульних. Доцент кафедри тактико-спеціальної підготовки Микола Моргун поділився своїми враженнями про навчання: «Нас тренували вартові порядку з управління поліції Дейтона, що у штаті Огайо. Майже всі вони працюють у спецпідрозділі SWAT інструкторами, снайперами тощо. Цінною інформацією поділився й один із керівників Дейтонської поліцейської академії. Це навчання можна назвати зустріччю практиків дейтонської поліції з теоретиками української міліції. Корисний досвід ми, безперечно, здобули, і якщо такі тренування проводитимуть й надалі, то ми із задоволенням візьмемо в них участь знову. Перше правило поліцейських – це людяне ставлення до громадян. Вони усвідомлюють, що народ є платником податків, і не обов’язково кожен затриманий – злочинець. Для того, щоб вітчизняні правоохоронні органи набули такого ж рівня довіри у громадян, як у США, насамперед, потрібна висока мотивація для представників цих служб. Сподіваємось, що перейнятий в американських колег досвід стане хорошим стартом для нової української поліції».

Прес-служба ЛьвДУВС

друкувати
Додати коментар

Інші статті