Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Регіон
25/02/2014 10:22

Коли вирувала негода…

У зв’язку з погіршенням погодних умов населення Кримського півострова тиждень жило в режимі надзвичайної ситуації. Чимало громадян постраждали від негоди. Правоохоронці автономії не залишалися байдужими до людської біди й допомагали тим, хто цього потребував.

У ті дні в багатьох помешканнях кримчан виникли проблеми з енергозабезпеченням, постачанням води, подекуди люди навіть не могли вийти зі своїх осель. Зокрема, несолодко довелося жителям Сакського району, насамперед – немолодим і самотнім людям у сільській місцевості. Їм на допомогу поспішили працівники місцевої служби ДІМ. «З дому вийти ніяк, бо в таку негоду в моєму віці й до каліцтва недалеко. Та й вода в колодязі замерзла», – із сумом розказувала 70-річна бабуся, до якої навідався один із сакських дільничних. Цю жінку, як і багатьох інших пенсіонерів, правоохоронці забезпечили питною водою, хлібом і крупами, розчистили по­двір’я від снігу та криги. Також дільничні Сакського району допомагали місцевим жителям замінювати пошкоджені морозом водопровідні труби, рубали дрова, витягували із заметів автомобілістів та їхніх «металевих коней», спільно із фахівцями соціальних служб відвідували неблагополучні сім’ї, щоб допомогти в разі потреби малолітнім дітям.

Зрозуміло, що найтяжче в пе­ріод негоди було громадянам, які не мають постійного місця проживання. Допомагали цій категорії населення в кожному регіоні АРК працівники служб ДІМ і КМСД. Зокрема, дільничні Залізничного районного відділу Сімферополя Павло Бойчевський і Вікторія Шеїна на своїй дільниці обійшли всі місця, де збираються безхатченки. Кожному з них правоохоронці повідомили, де розміщені найближчі пункти обігріву, а деяких просто запросили до опорного пункту міліції, щоб напоїти гарячим чаєм і почастувати бутербродами.

Ольга БОГОСЛАВСЬКА, 

Ірина БЕССАРАБ, АР Крим

друкувати
Додати коментар

Інші статті