Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Спорт
15/12/2013 12:03

Тріумф спортсменів ДЮІ

У місті Тюмені Російської Федерації завершився чемпіонат світу з гирьового спорту. Спортсмени ДЮІ вибороли на цих змаганнях найвищі нагороди та зробили внесок у почесну срібну нагороду збірної команди України.

У  цьому всесвітньому форумі взяла участь рекордна кількість гирьовиків – 257 учасників із 24 країн світу.

Першим серед спортсменів ДЮІ у складі збірної команди України в естафеті серед чоловіків у боротьбу вступив майстер спорту, заслужений тренер Артур Сасік, який із товаришами по команді зміг створити справжню сенсацію чемпіонату: перемогти багаторічних лідерів – росіян – та стати чемпіоном світу.

Вдало виступив і лідер української команди заслужений майстер спорту Сергій Силка, який у поштовху дов­гим циклом у ваговій категорії до 68 кг у зміг продемонструвати високий результат та стати віце-чемпіоном світу.

Справжню зливу срібних нагород зібрав найлегший учасник української команди – інспектор нав­чально-методич­ного відділу ДЮІ майстер спорту Станіслав Клименко. Спочатку він виборов друге місце в естафеті в складі юніорської збірної команди, а вже наступного дня у ваговій категорії до 63 кг в поштовху дов­гим циклом став срібним призером у змаганнях серед юніорів та чоловіків, встановивши новий рекорд України – 56 підйомів.

Зрештою збірна України посіла друге загальнокомандне місце.

– Чемпіонат світу став завершальним змаганням гирьового сезону 2013 року на міжнародній арені, де наші спортсмени продемонстрували високу спортивну майстерність, залізну витримку та волю до перемоги, що дало змогу досягти їм вагомих спортивних результатів та вкотре довести, що вони – одні з найсильніших гирьовиків країни та світу, а ДЮІ – кузня справжніх богатирів, – сказав тренер збірної команди інституту з гирьового спорту підполковник міліції Руслан Венжега.

Вікторія ПРОЗОРА, Донецька обл.

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті