Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Спорт
24/11/2013 17:36

Президентський Кубок – у військових правоохоронців

У Києві відбувся турнір із рукопашного бою на Кубок Президента України, організований Федерацією рукопашного бою. Змагання проводять уже втретє. Цього року їх присвятили 70-річчю визволення Києва від фашистських загарбників.

Боротися за кубок прибули 10 команд – представники УДО, СБУ, внутрішніх військ МВС України тощо. Змагання проводили як у загальнокомандному, так і в особистих заліках у семи вагових категоріях (від 65 кг й до 95+ кг).

До речі, торік на турнірі, у якому, окрім українських силовиків, брали участь представники служб безпеки з Росії, Білорусі та Азербайджану, команда внут­рішніх військ МВС України здобула перше місце.

А нині честь військ правопорядку в різних вагових категоріях відстоювали солдат В’ячеслав Василенко, старші солдати Рустем Сейдалієв і Антон Улєзлов, прапорщик Олексій Зубач, старший прапорщик Роман Нечитайло, лейтенант Сергій Гилюк та старший лейтенант Вадим Зеленюк.

За словами начальника спортивної команди внутрішніх військ МВС України полковника Олексія Полякова, у таких змаганнях беруть участь лише найкращі представників своїх відомств, а тому конкуренція дуже висока:

«Серед учасників чимало переможців українських та міжнародних чемпіонатів. А щодо команди внутрішніх військ, то наші бійці мають високий рівень професійної підготовки й традиційно демонструють хороші результати».

Спецпризначенцю ВВ лейтенанту Сергію Гилюку довелося змагатися з титулованим суперником, майстром спорту міжнародного класу. «Головне, коли виходиш на татамі, – налаштуватися на двобій і вірити у свої сили, – розповідає Сергій. – Тут  немає місця хвилюванню та сумнівам, є лише суперник, якого потрібно побороти, й перемога, якої прагнеш понад усе».

За результатами змагань у запеклій боротьбі першість на турнірі виборола команда внутрішніх військ, друге місце посіла команда СБУ, третє – працівники підрозділу з охорони глави держави, які виступали окремою командою.

В особистому заліку бійці внут­рішніх військ показали такі результати: прапорщик Олексій Зубач (вагова категорія до 85 кг) та старший солдат Рустем Сейдалієв (вагова категорія до 75 кг) посіли перше місце, старший лейтенант Вадим Зеленюк – друге (вагова категорія до 65 кг), а солдат В’ячеслав Василенко (вагова категорія до 70 кг) – третє.

Ірина МАКАРЧЕНКО, м. Київ.

Фото  Руслана МУЗИЧУКА

друкувати
Додати коментар

Інші статті