Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Співпраця
24/11/2013 17:24

Висока оцінка для українських миротворців

Правила відбору кандидатів для проходження служби в миротворчих місіях під егідою ООН стали суворішими. Попри це, професійна підготовка українських правоохоронців залишається, як і раніше, на високому рівні.

Про це представник Секретаріату ООН Абіодун Муміні Бакаре заявив під час відбору українських вартових порядку для служби в шести миротворчих місіях: у Косові, Ліберії, Кот-д’Івуарі, Конго, Кіпрі та Південному Судані.

«Я вражений професійною підготовкою українських миротворців. Майже всі вони продемонстрували глибокі знання робочих мов місій – англійської та французької. Високої оцінки заслуговує й практична частина іспитів – водіння міліціонерами повнопривідного позашляховика. Анітрохи не сумніваюся, що такі ж результати вони продемонструють і під час виконання вправ зі стрільби з особистої табельної зброї», – вважає Абіодун Муміні Бакаре.

Начальник Спеціального миротворчого центру НАВС України Андрій Шеваріхін, який сам побував у миротворчих місіях у Косові та на Кіпрі, повідомив, що на збори з відбору кандидатів у місії ООН із майже всіх обласних управлінь міліції цього року прибули 119 правоохоронців.

Іван КУЛЕХА, м. Київ

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті