Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Співпраця
17/11/2013 19:15

В гостях у ВВ – турецькі жандарми

11 листопада почався офіційний візит в Україну делегації жандармерії Турецької Республіки, яку очолив генерал армії Сервет Йорюк.

Це перший закордонний візит генерала Йорюка після його призначення на посаду головнокомандувача турецької жандармерії – понад 270-ти­сяч­ного військового правоохоронного формування, яке в мирний час підпорядковується МВС і виконує завдання з охорони внутрішньої безпеки та підтримання в країні громадського порядку. Цікаво, що близько 15% жандармів – військовослужбовці строкової служби.

На українській землі поважних гостей радо вітали командувач внутрішніх військ МВС ге­не­рал-лейтенант Станіслав Шуляк і Надзвичайний та Повноважний Посол Турецької Республіки в Україні Мехмет Самсар.

Першого дня візиту члени турецької делегації зустрілись із заступником міністра внутрішніх справ України генерал-лейтенантом міліції Віктором Ратушняком. Як наголошувалося під час зустрічі, серед напрямів, які потребують тісної взаємодії, – боротьба з тероризмом, організованою злочинністю, корупцією, торгівлею людьми, відмиванням коштів, кіберзлочинністю тощо.

У стінах Головного управління ВВ відбулось обговорення питань розширення взаємодії між українськими ВВ та жандармерією Туреччини. Під час діалогу генерал Йорюк наголосив на актуальності двосторонньої спів­праці, яка була започаткована 2000 року підписанням меморандуму про наміри співробітництва. А 2004-го був підписаний Протокол про співробітництво з питань освіти та підготовки кадрів, що дало змогу військовослужбовцям ВВ удосконалювати рівень професійної підготовки в навчальних закладах турецької жандармерії.

На 13 та 14 листопада турецькими колегами заплановано відвідати Харків, де вони ознайомляться із системою підготовки кадрів у Академії внутрішніх військ МВС.

Ірина МАКАРЧЕНКО, м. Київ.

 

Фото Олега СУПРУНА

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті