Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Епіцентр
30/10/2013 21:36

Соціальні проблеми вартових порядку – у пріоритеті

Про оновлення парку службових автомобілів, будів­ниц­тво житла для працівників міліції та сучасних будівель для підрозділів ОВС ішлося під час семінару-на­ради з керівниками обласних підрозділів матеріального забезпечення МВС України під головуванням заступника міністра внутрішніх справ – керівника апарату Сергія Лекаря, на якому підбили підсумки роботи за дев’ять місяців цього року.

Заступник міністра наголосив на тому, що своєчасне й достатнє забезпечення відомства матеріально-технічними ресурсами та спецзасобами – один із визначальних факторів зміцнення правоохоронної системи, запорука її боєздатності. Тож невипадково, зауважив він, міністр приділяє цьому питанню так багато уваги. За словами Сергія Лекаря, вжиті цього року заходи спрямовані на поліпшення ресурсного забезпечення. Передусім, дільничних інспекторів міліції, працівників патрульної та дорожньо-патрульної служби ДАІ. Зокрема, їх укомплектували транспортом, засобами зв’яз­ку, активної оборони та бронезахисту, а також форменим одягом. Одним із головних завдань залишається технічне переоснащення органів та підрозділів системи МВС.

У межах виконання зобов’я­зань Сторін Кіотського протоколу до Рамкової конвенції ООН про зміну клімату Міністерство продовжує працювати над проектом за схемою зелених інвестицій «Технічне переоснащення». У березні 2013-го розпочалося поетапне постачання в Україну автомобілів із гібридною силовою установкою «Тойота Пріус».

– Нині отримано третину таких транспортних засобів, їх передано в підрозділи патрульної й дорожньо-патрульної служби ДАІ, регіональні управління МВС, – зазначив заступник мініс­т­ра, додавши, що до кінця року завершиться постачання й розподіл решти таких автомобілів, що позитивно вплине на якість охорони громадського порядку та безпеку дорожнього руху.

Сергій Лекарь також зазначив, що особливу увагу нині зосереджено на будівництві, реконструкції та капітальному ремонту спецоб’єктів ОВС та об’єктів житлового призначення. Від початку 2013-го в територіальних управліннях МВС 323 працівники міліції отримали квартири, що втричі більше, ніж за аналогічний період 2012 року. До кінця нинішнього року їх нададуть ще 277 правоохоронцям.

Чимало зусиль у відомстві докладають і для виконання доручень Уряду щодо покращення обслуговування населення. Приміром, у регіонах заплановано звести сучасні будівлі з відповідною інфраструктурою, де надаватимуться адміністративні послуги громадянам. Зокрема, це стосується міжрайонних РЕВ ДАІ.

Наостанок заступник міністра окреслив основні завдання щодо вдосконалення діяльності підрозділів матеріального забезпечення.

Зофія ТИЧЕНКО, м. Київ.

 

Фото Олега ТАБОРОВСЬКОГО

друкувати
Додати коментар

Інші статті