Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Епіцентр
26/09/2013 19:46

Святковий день із міністром

З нагоди приведення до Присяги працівника ОВС курсантів першого курсу в Харківський національний університет внутрішніх справ завітав очільник правоохоронного відомства Віталій Захарченко.

Перед початком урочистостей глава МВС, керівник Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, народні депутати України та інші почесні гості взяли участь у відкритті скульптурної композиції «Випускник університету», створеної за ініціативою ректора навчального закладу Сергія Гусарова.

Відкриваючи захід, ректор ХНУВС зазначив, що встановлена на малому плацу скульптура уособлює кожного з тих тисяч випускників, що вже несуть службу в органах внутрішніх справ України, і тих, хто ще приєднається до них у майбутньому. 

Віталій Захарченко наголосив, що Харківський національний університет внутрішніх справ є одним з найкращих вищих навчальних закладів системи МВС України, і пам’ятник курсанту є втіленням образу майбутнього правоохоронця, який готовий захищати права й свободи громадян своєї держави, суспільну злагоду та порядок.

Автор скульптурної композиції «Випускник університету» – народний художник України, член Харківської організації Спілки художників України, Сейфаддін Гурбанов.

 

За тим відбулися урочисті заходи з нагоди приведення до Присяги працівника органів внутрішніх справ першокурсників університету. Вступаючи на службу до ОВС, 550 курсантів склали клятву на вірність українському народові.

Від імені колегії міністерства й себе особисто Віталій Захарченко привітав юнаків і дівчат та побажав їм доброго здоров’я, щастя й успіхів у нелегкій, але почесній службі,  закликавши із честю та гідністю нести звання курсанта Харківського національного університету внутрішніх справ.

Віталій Захарченко та Сергій Гусаров поспілкувалися з курсантами навчального закладу та їхніми батьками. Почесні гості долучилися до відкриття спорудженого сучасного комплексу для ігрових видів спорту. Першокурсники, одягнувшись у новенькі комплекти спортивної форми, яку кожному факультету подарував ректор, вишикувались у складі команд. Право першого удару по м’ячу надали міністрові – на кожному ігровому полі розпочалися змагання.

Також Віталій Захарченко вручив ХНУВС ключі від нового автобуса.

 

Не оминули увагою цього дня й курсантів особливої категорії. Цього року на першому курсі розпочали навчання 18 сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З ними зустрілися Віталій Захарченко, Михайло Добкін і Сергій Гусаров. Керівник МВС звернувся до юнаків і дівчат з напутнім словом, побажав їм успіхів у навчанні та майбутній міліцейській службі. Очільник Харківської ОДА, своєю чергою, виступив із ініціативою запровадити спеціальну стипендію для курсантів-сиріт.

На згадку про зустріч міністр вручив першокурсникам пам’ят­ні подарунки – електронні книги, командирські годинники та видання, присвячені історії Міністерства внутрішніх справ України.

 

Анна ШЕЛАЄВА, м. Київ

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті