Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Ветеранська сторінка
06/08/2013 14:21

Кавалери «Золотої Зірки» розповідають…

19 липня в Національному військово-істо­рич­ному музеї України відбулася презентація двотомника «Герой Радянського Союзу. Бесіди». 

Автори цього видання, присвяченого 80-річчю заснування звання Героя Радянського Союзу, – кандидат історичних наук, начальник Центрального музею Державної прикордонної служби України полковник Олександр Филь та голова наглядової ради Молодіжної громадської організації «Київський клуб „Червона Зірка”», заступник міністра внутрішніх справ України – керівник апарату генерал-полковник міліції Сергій Лекарь.

У двотомнику представлені інтерв’ю з двадцятьма вісьмома Героями Радянського Союзу, в яких сивочолі воїни діляться спогадами про часи фронтової молодості.

У презентації взяли участь три кавалери медалі «Золота Зірка» – льотчик-винищувач гене­рал-майор у відставці Іван Іванович Селіфонов, сапер генерал-майор у відставці Володимир Костянтинович Полупанов, артилерист полковник у відставці Іван Вакулович Івашина.

– Ця книга – одкровення солдатів, які пройшли страшними дорогами війни. Вона органічно ввій­шла до серії «Літопис вій­­ни» – нерозривної частини того, що сьогодні називають «окопною правдою». Це, насамперед, розповідь про молодь і для молоді – про тих, хто за велінням серця став на захист Вітчизни. Також це наша шана ветеранам Великої Вітчизняної війни, – зазначив Сергій Лекарь.

Частина накладу книги буде передана до бібліотек освітніх установ, військових навчальних закладів та дитячих будинків.

Сергій КОВАЛЕНКО, «ІЗ».

Фото Олега ТАБОРОВСЬКОГО

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті