Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Проблема
06/08/2013 14:10

Феміда з «гумор истами» не жартує

Липневої ночі в черговій частині Кременчуцького міського управління міліції пролунав телефонний дзвінок. Піднявши слухавку, черговий почув нетверезий голос, який безапеляційно заявив: у Міжнародному аеропорту «Бориспіль» закладена «пекельна машинка», яка спрацює рівно за 40 хвилин. На цілком логічне запитання працівника міліції, звідки додзвонювач має таку резонансну інформацію, абонент лише буркнув: мовляв, знаю та й усе… Втім, у телефонній розмові з правоохоронцем чолов’яга не таївся – назвався Андрієм, жителем одного з райцентрів Кіровоградської області, і навіть повідомив про свій вік.

Ледве працівники чергової частини встигли зареєструвати інформацію та розпочали передбачену в таких випадках процедуру реагування на неї, як менш ніж за годину «терорист» знову нагадав про себе. Телефонуючи з мобільного, він цього разу назвався Олексієм та сповістив, що вибух в аеропорту станеться вже за 19 хвилин…

Незважаючи на таку деталь, як нетверезий стан особи, що розповіла про ймовірний теракт, правоохоронці миттєво зреагували на загрозу. Інформацію про небезпеку полтавські міліціонери відразу передали до столичної міліції, ГУМВС у Київській області та СБУ. Отримавши її, до аеровокзалу терміново вирушила спільна бригада правоохоронців, рятувальників та медиків.

На щастя, повідомлення виявилося хибним – ніякого вибуху в аеро­порту в «призначений» невідомим час не пролунало, та й взагалі ніякої вибухівки в стінах аеро­порту не знайшли. Втім, це  не підняло настрою пасажирам відразу кількох міжнародних авіарейсів, які були змушені чекати, доки правоохоронці розшукували «віртуальну» міну…

Паралельно з подіями в Борисполі працівники полтавської міліції разом із кіровоградськими колегами розпочали розшук «жартівника», що знічев’я влаштував увесь цей гармидер. Завдяки зусиллям оперативників карного розшуку Кременчуцького міськ­управління вже надвечір наступного дня йому довелося давати свідчення слідчим.

Затриманий дійсно виявився 37-річним уродженцем Кіровоградської області. Останнім часом чоловік проживав у Кременчуці, де працював на одному з промислових підприємств міста. З’я­су­валось, що на телефонні «подвиги» його підштовхнула випита оковита та недолуге парі з друзями. Під час застілля він «заклався» зі знайомим, що зателефонує до міліції, повідомить про теракт і уникне покарання за це. До речі, всіх подробиць спору захмелілий невдаха навіть не пам’ятав – лише згадав, що нічого кращого, як «замінувати» аеропорт, на той момент йому не спало на думку, а також те, що за свій «героїчний» вчинок він мав отримати мобільний телефон – як приз…

В УМВС України в Полтавській області, коментуючи цю подію, зазначили, що нині жителю Кременчука інкримінується вчинення злочину за ознаками ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян), відповідно до санкцій якої йому загрожує позбавлення волі строком від двох до шести років.

Водночас чимало претензій матеріального характеру «дотепникові» можуть пред’явити авіаперевізники та туроператори, які зазнали відчутних збитків у зв’язку із затримкою авіарейсів.

друкувати
Додати коментар

Інші статті