Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Регіон
14/07/2013 18:27

Міліція Чернігівщини забезпечила порядок на фестивалі «Дружба-2013»

Традиційним випробуванням спроможності міліції та спеціальних служб України, Білорусі й Росії працювати злагоджено й ефективно став міжнародний фестиваль «Дружба-2013», що відбувся нещодавно на кордоні трьох слов’янських держав, поблизу села Сеньківка Чернігівської області.

Щорічне дійство викликає неабиякий інтерес у десятків тисяч людей – молодих і не зовсім, – які збираються сюди не тільки з усіх куточків Чернігівської, Гомельської та Брянської областей, а навіть і з вельми віддалених від монумента Дружби населених пунктів.

Звичайно, правоохоронцям прикордонних областей довелося докласти максимум зусиль, щоб не допустити прикрих несподіванок. І в той же час – зберегти сутність фестивалю дружби, яка полягає у відкритості та щирості, невимушеному спілкуванні молоді, решту часу розділеної хоч і прозорими, проте реальними кордонами.

Щоб гарантувати охорону громадського порядку та безпеку в межах молодіжного фестивалю в Сеньківці лише Чернігівщина мусила залучити шістсот працівників міліції. Таку ж активність виявили й колеги-правоохоронці з Брянської та Гомельської областей. Проте особлива увага була прикута саме до ефективності організаційних заходів з боку Чернігівщини, яка цьогоріч узяла на себе обо­в’яз­ки господаря.

Зустріч у Сеньківці, за багаторічною традицією, очільники Управлінь внутрішніх справ Чернігівської, Гомельської та Брянської областей використали також як добру нагоду підтвердити міцність професійних та дружніх контактів правоохоронців. На українському боці кордону облаштували імпровізований подіум, де поважні керівники в урочистій обстановці скріпили підписами офіційні документи стосовно подальшої співпраці на ключових напрямах правоохоронної діяльності.

У підписанні взяли участь начальник УМВС у Чернігівській області Олександр Михайлик та начальник Управління внутрішніх справ Гомельського облвиконкому МВС Республіки Білорусь Валерій Поліщук.

Той факт, що злагоджена робота працівників міліції прикордонних областей виявилась плідною, підтверджується рядками оперативного зведення УМВС в області, виданого за результатами фестивалю: порушень громадського порядку не допущено.

Сергій БРИЛЬ, 

Чернігівська обл. 

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті