Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Епіцентр
31/05/2013 17:35

Вберегти своє житло стало простіше

У зв’язку з початком сезону відпусток в Україні стартувала соціальна профілактична акція від Державної служби охорони при МВС «Квартира під охорону – 2013». Упродовж неї працівники ДСО за півціни виконають роботи з монтажу охоронного обладнання.

Про це на брифінгу повідомив начальник Департаменту Державної служби охорони при МВС України Анатолій Назаренко. За його словами, за чотири місяці 2013-го на території України скоєно майже 7,5 тис. квартирних крадіжок. У вчиненні таких протиправних діянь викрито близько 2 тис. осіб. Нині під охороною підрозділу перебувають понад 150 тис. осель громадян. Із них приблизно 6 тис. узято під варту цього року.

– Ми оперативно розглядаємо кожне звернення: виїжджаємо до замовника, вивчаємо технічні умови, складаємо кошторис, здійснюємо монтаж, укладаємо угоду, вносимо об’єкт до схеми дислокації нарядів служби. Після цього група реагування, яких на території держави працює понад 500, буде виїздити на кожне спрацювання, – розповів Анатолій Назаренко.

Виконувач обов’язків начальника Управління зв’язків із громадськістю МВС України Сергій Бурлаков порадив громадянам уважніше ставитися до тих речей, які, на перший погляд, здаються дрібницями, але можуть бути використані зловмисниками для скоєння злочину.

– Від’їжджаючи на відпочинок, не слід розповідати стороннім особам, куди й на який час ви вирушаєте, повідомляти про це в соціальних мережах. Варто подбати й про такі ефективні заходи, як, наприклад, ґрати на вікнах квартири, особливо якщо вона розташована на першому поверсі, – зазначив Сергій Бурлаков.

Анатолій Назаренко запевнив, що тепер практично немає випадків, коли злодіям вдається обікрасти оселю, охоронювану працівниками ДСО.

Всеукраїнська соціальна акція «Квартира під охорону – 2013» триватиме до 15 червня цього року, тож усі охочі можуть подати заявку в підрозділи ДСО щодо обладнання житла охоронною сигналізацією.

Микола ГУЛЕВИЧ, м. Київ. 

 

Фото Дмитра БАТИРЕНКА

друкувати
Додати коментар

Інші статті