П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Круглий стіл
17/04/2013 21:18

Сергій Лекарь: «Громадська рада – це механізм нашої співпраці із суспільством»

Чергове робоче засідання Громадської ради під головуванням голови Громадської ради Анатолія Коваленка пройшло в діловому та конструктивному форматі. Представники громадських організацій, котрим небайдужі проблеми, з якими щодня стикаються і громадяни, і працівники правоохоронного відомства, шукали спільні шляхи їх подолання та звітували про виконану роботу.

Позицію міліцейського відомства представляли заступник міністра внутрішніх справ України – керівник апарату Сергій Лекарь, радник МВС України Василь Дурдинець та начальник УЗГ МВС України Володимир Поліщук. Звертаючись до членів Громадської ради, Сергій Лекарь зазначив:

– Громадська рада – це дієвий механізм нашої співпраці із суспільством. Для нас надзвичайно важливо, щоб ви представляли інтереси громадськості в координації роботи з міністерством та інтереси міністерства в координації роботи з громадськістю. Наразі МВС України перебуває на шляху реформування, тому ми потребуємо об’єктивної оцінки нашої роботи й готові вислухати всі зауваження та пропозиції.

Заступник міністра також запевнив присутніх, що членам Громадської ради надаватиме всебічну підтримку як керівництво МВС, так і його структурні підрозділи на місцях.

Засідання Громадської ради розпочалося зі звіту про зроблене комітетами за час, що минув від початку роботи в новому складі. Звісно, про вагомі здобутки говорити зарано, оскільки новостворена Громадська рада функціонує лише два місяці. Однак її представники попрацювали досить плідно. Так, було проведено конференції за участю делегатів міжнародних організацій, низку зустрічей із представниками інститутів громадянського суспільства, семінарів та круглих столів, присвячених темам, що безпосередньо стосуються діяльності правоохоронного відомства: реформуванню кримінальної юстиції в Україні, участі громадськості в реалізації націо­нальної програми правової освіти населення, розвитку стратегії міжнародної миротворчої поліцейської діяльності тощо.

Дотримуючись порядку денного, члени Громадської ради розглянули низку важливих питань, приділивши особливу увагу дотриманню прав людини в діяльності ОВС. Наприкінці березня відбулося засідання Комітету з питань захисту прав людини, свободи зібрань та протидії катуванням, на якому було затверджено рішення щодо створення міжвідомчої комісії. У найкоротші строки члени Громадської ради нададуть Міністерству внутрішніх справ пропозиції щодо удосконалення освітнього процесу у вищих навчальних закладах системи, а саме – вивчення дисциплін, присвячених дотриманню прав людини в діяльності правоохоронних органів. Представники Громадської ради також запропонували визначити кваліфікованих фахівців, що допомагатимуть у проведенні занять.

Члени Громадської ради висловили своє бачення шляхів покращання іміджу української міліції. Підсумовуючи обговорення з цього питання радник МВС України Василь Дурдинець наголосив:

«На попередньому засіданні міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко чітко сформулював іміджеву політику МВС. Визначаючи план роботи міністерства, ми обов’язково враху­ємо всі ваші зауваження та пропозиції щодо скоординованої роботи, зокрема, зі структурними організаціями та ЗМІ, включаючи відомчий тижневик «Іменем Закону» та журнал «Міліція України».

На завершення засідання голова Громадської ради Анатолій Коваленко від імені громадськості подякував правоохоронцям та курсантам навчальних закладів МВС України, які допомагали долати наслідки негоди як в столиці, так і в регіонах України. 

Таким чином інтерактивний діалог між громадськістю та керівництвом МВС України – а саме такої форми набуло засідання Громадської ради – допоміг виявити злободенні проблеми, розв’язати які можна лише спільними зусиллями.

Марія САЛЬНІК, «ІЗ». 

Фото Олега ПЕРЕВЕРЗЄВА

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті