Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Епіцентр
03/03/2013 18:39

МВС України та ФБР США: перспективи співпраці

У МВС відбулась зустріч першого заступника міністра Сергія Черних із заступником помічника директора відділу міжнародного співробітництва ФБР США Брайаном Маккалеєм. Мета зустрічі – обговорення сучасного стану двостороннього співробітництва та подальших шляхів його розвитку у правоохоронній сфері.

З  української сторони у зустрічі також взяли участь начальник ГУБОЗ МВС Станіслав Рогозін, керівник Робочого апарату Укрбюро Інтерполу МВС Василь Неволя та заступник начальника УМЗ МВС Олексій Ілляшенко.

Співпраця правоохоронних органів України та США регламентована Меморандумом про взаєморозуміння між Урядами обох держав щодо допомоги з правоохоронних питань, який був підписаний ще у 2002 році. Відповідно до положень Меморандуму в Україні створено програмно-технічну інфраструктуру для забезпечення опера­тивно-розшукової діяльності підрозділів МВС. Окрім того, проведено навчальні тренінги з підготовки фахівців у сфері внутрішньої безпеки та боротьби з корупцією.

– Наша співпраця дала можливість вдосконалити проведення експертиз цифрових доказів та аналізу ДНК у кримінальних справах, поліпшити роботу підрозділів щодо розслідування злочинів, пов’язаних з торгівлею людьми, та посилити захист потерпілих і свідків у цих кримінальних справах, – зазначив перший заступник міністра. – Окремо хотілося б згадати проекти щодо вдосконалення системи профпідготовки та підвищення кваліфікації працівників ОВС, щодо зв’язків із громадськістю для формування позитивного іміджу працівника міліції, – додав Сергій Черних.

Перший заступник міністра наголосив також на тому, що МВС України готове й надалі тісно співпрацювати із американськими колегами, та поінформував зарубіжних колег про позитивні перетворення, які нині відбуваються в українському міліцейському відомстві. 

Своєю чергою, представник ФБР США звернув увагу присутніх на те, що Сполучені Штати Америки та Україна є добрими партнерами. «Ми зацікавлені у спільних дослідженнях. Співпраця між нами допоможе досягти поставленої мети», – зазначив Брайан Маккалей.

У ході жвавого діалогу присутні обмінялися думками та висловили слушні пропозиції, які стануть у нагоді в подальшій роботі. 

 

Зофія ТИЧЕНКО, м. Київ.

Фото Олега СУПРУНА

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті