Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Проблема
10/02/2013 12:26

Правоохоронці та банкіри підписали меморандум

Документ про співпрацю сприятиме посиленню інформаційної безпеки банків, а також дозволить запустити просвітницький інтернетресурс «Антикібер».

Про це повідомив представникам ЗМІ начальник Управління боротьби з кіберзлочинністю МВС України Максим Літвінов. У прес-конференції взяли участь представники Незалежної асоціації банків України та Національної академії внутрішніх справ України.

«Попри певні позитивні результати боротьби з банківськими кіберзлочинами, їх профілактика залишається для МВС пріоритетом», – наголосив Максим Літвінов.

Аналіз, здійснений Управлінням, свідчить, що фінансові установи не належать до основних об’єктів посягань з боку злочинців, бо вони мають більше ресурсів для свого захисту і тому не являють собою легку «мішень». А от клієнти банків – чи не головні жертви кіберзлочинців, тому правоохоронці й фінансові установи «приречені» бути союзниками.

«Ми можемо допомогти один одному, оскільки нас об’єднує спільна мета: бажання виставити надійний щит проти кібершахраїв, які прагнуть заволодіти грошима наших громадян», – зауважив представник МВС.

Ключовим моментом заходу стало підписання Меморандуму про співпрацю між правоохоронцями та банкірами. Це дасть змогу банкам в оперативному режимі обмінюватись інформацією щодо нових видів шахрайства, комп’ютерних вірусів та пристроїв для викрадення конфіденційної інформації. На думку ініціаторів проекту, такий підхід допоможе мобільно й ефективно протидіяти зловмисникам.

Варто зазначити, що позитивним моментом у протидії кібер­злочинності є запуск сайту «Антикібер», який надаватиме практичні поради щодо того, як не стати жертвою кіберзлочинців і що робити, якщо все ж таки не пощастило.

Зокрема, виконавчий директор Незалежної асоціації банків України Сергій Мамедов виступив із пропозицією посилити відповідальність кіберзловмисників перед законом. За його словами, важливим є вдосконалення законодавства спільно з партнерами, що полегшить правоохоронцям боротьбу з кіберзлочинцями і водночас гарантуватиме інформаційну безпеку банків.

Вікторія ПАЛАМАРЧУК, 

м. Київ. 

Фото Дмитра БАТИРЕНКА

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті