П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Круглий стіл
10/02/2013 12:25

Дорослі проблеми родом із дитинства

Перші особи різних релігійних конфесій Хмельниччини, представники органів державної влади та керівники міліцейських служб зібралися днями за круглим столом, щоб обговорити проблему подолання негативних явищ у суспільстві, які стали наслідком падіння рівня моралі та нехтування одвічними людськими цінностями. 

Ініціатором зустрічі став начальник УМВС у Хмельницькій області Сергій Шутяк. «Ми вирішили звернутися до вас по допомогу як до представників тієї сфери, яка має великий вплив на рівень моральності у суспільстві», – пояснив свою ініціативу очільник обласної міліції.

На думку генерала Шутяка, саме падіння моральності, нехтування одвічними людськими цінностями і стають тими першопричинами, які породжують негативні явища у суспільстві, такі як суїциди, наркоманія, алкоголізм, проституція, насильство, злочинність тощо.

Усі учасники засідання мали можливість озвучити своє бачення наявних у суспільстві проблем та шляхів їх подолання. І духовенство, і правоохоронці одностайно зійшлися в тому, що першоджерело усіх проблем потрібно шукати в сім’ї. Брак спілкування й уваги батьків, неналежне виховання в ранньому дитинстві, перекладання своїх обов’язків з виховання дітей на інших, заміна моральних цінностей матеріальними та особистий негативний приклад призводять до того, що діти і підлітки, подорослішавши, стають на хибний шлях.

Велику роль у формуванні ціннісних переваг, на думку учасників круглого стола, нині відіграє інформаційний та медійний простір, який теж не завжди сприяє формуванню позитивних настроїв та збереженню високоморальності. Майже у кожному виступі у тій чи іншій формі звучала теза, що засилля негативу і насильства в інтернет-просторі, на телебаченні, у пресі заганяють людину у депресивний стан, формують у її житті неправильні пріоритети, що призводить до необ­думаних, досить часто протиправних вчинків.

Під кінець зібрання представники духовенства прийняли рішення про підписання меморандуму про співпрацю між різними конфесіями та органами внут­рішніх справ у сфері профілактичної діяльності. Також вони одностайно зійшлися в тому, що необхідно написати колективне звернення до народних депутатів України, в якому викласти пропозиції щодо шляхів усунення чинників, які негативно впливають на підсвідомість наших громадян та штовхають їх на протиправні вчинки.

Інна ГЛЕГА, 

 Хмельницька обл. 

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті