П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Круглий стіл
23/12/2012 19:17

Права дитини захистить співпраця

Координація спільних дій щодо запобігання правопорушенням серед дітей, жорстокому поводженню з ними та проведення профілактичної роботи з сім’ями, які опинилися в складних обставинах, стали темами обговорення під час розширеної координаційної наради за участю представників Міністерства внутрішніх справ та інших уповноважених державних та громадських інституцій.

Від МВС на заході були присутні заступник міністра внутрішніх справ Віктор Ратушняк та начальник УКМСД Олексій Лазаренко.

«Ми розуміємо важливість та необхідність системних змін в організації спільних дій у роз­в’язанні проблем дітей, які вступили в конфлікт із законом, – запевнив загал Віктор Ратушняк. – Маємо розглянути перспективні шляхи взаємодії всіх міністерств, громадських організацій із питань профілактики правопорушень серед дітей та недопущення скоєння стосовно них злочинів. Водночас необхідно визначити інструменти вирішення наявних проблем в організації роботи на цьому напрямі, обмінятися досвідом упровадження новітніх форм і методів профілактики щодо неповнолітніх».

Заступник міністра звернув увагу присутніх і на процес реформування підрозділів кримінальної міліції у справах дітей, що відбувався впродовж року.

«Основними напрямами модернізації служби є удосконалення змісту, форм і методів профілактики адміністративних і кримінальних правопорушень серед дітей, зміна підходу з карального на відновний, налагодження партнерських відносин з іншими соціальними інститутами», – зауважив Віктор Ратушняк.

Своєю чергою, Олексій Лазаренко розповів присутнім про основні положення діяльності служби, територіальний принцип організації роботи, застосування програм відновного правосуддя та про трирівневу модель профілактики правопорушень.

За словами очільника УКМСД, запорукою успіху втілення нових форм і методів є обов’язкова тісна взаємовигідна співпраця школи та міліції, що має базуватися на партнерстві, законності, довірі й передбачати захист прав дитини й підтримку сім’ї.

Вікторія ПАЛАМАРЧУК, 

м. Київ. 

Фото Дмитра БАТИРЕНКА

друкувати

Коментарi

Інші статті