Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Спорт
29/10/2012 20:38

Перемогам вік – не завада

Нещодавно на чемпіонаті світу з важкої атлетики серед ветеранів майор міліції у відставці з прикарпатського міста хіміків Калуша Іван Дзуль здобув бронзову медаль. Ця нагорода є найвагомішою в спортивній кар’єрі колишнього заступника начальника райвідділу міліції.

До Львова на чемпіонат світу з важкої атлетики серед ветеранів прибули позмагатися майже 580 спортсменів із 45 країн. Іванові Дзулю, що виступав у ваговій категорії до 77 кг вікової групи 45-49 років, протистояли майстри-ветерани важкої атлетики з Азербайджану, Узбекистану, Німеччини, Швеції та Нідерландів. Українець у ривку підняв штангу вагою 95 кг і штовхнув 120-кілограмовий спортивний снаряд. Нарівні виступив і узбек Вакхіддін Наймідінов, однак він виявився на 100 грамів легшим від Івана Дзуля, тож бронзовий злиток отримав калушанин.

Звісно, це не перший вагомий успіх ветерана органів внутрішніх справ. Цього літа Іван Дзуль став срібним призером чемпіонату Європи. На першості, що проводилася в азербайджанському місті Ленкорань, взяли участь 230 ветеранів-важкоатлетів із 16 країн. На європейському помості калушанин підняв у ривку 92 кг, а в поштовху – 115 кг.

Як зізнався призер престижних змагань, в успішних виступах велика заслуга його тренера, майстра спорту Ігоря Стечака та колеги-соратника Василя Юрчишина. Іван Дзуль тренується тричі на тиждень, як кажуть, до сьомого поту. За одне тренування загалом піднімає понад чотири тонни металу. Заняття важкою атлетикою дають йому змогу почуватися молодим і здоровим. Наступного року колишній міліціонер виступатиме в іншій віковій категорії – від 50 до 54 років. 

У планах майстра спорту – успішно виступити на чемпіонаті України та Всесвітніх іграх ветеранів-важкоатлетів у Турині. Ці змагання проводяться раз на чотири роки, тому прирівнюються у ветеранському спорті до Олімпійських ігор. 

Ігор ГОЛИНСЬКИЙ, 

Івано-Франківська обл. 

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті