Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Епіцентр
29/10/2012 20:18

Віктор Ратушняк: «Міліція забезпечить правопорядок і збереженість бюлетенів»

Органи внутрішніх справ були й залишаються поза політикою, однак свої функції щодо захисту правопорядку й збереженості виборчої документації виконуватимуть відповідно до вимог законодавства. Окрім того, міліція надаватиме сприяння офіційним спостерігачам і представникам ЗМІ у контролі та висвітленні ходу виборчого процесу.

Про це на брифінгу в Кабінеті Міністрів України заявив заступник міністра внутрішніх справ Віктор Ратушняк. 

За його словами, з початку виборчої кампанії підрозділами МВС зареєстровано понад 3,7 тисячі звернень щодо різноманітних правопорушень, які стосуються виборчого процесу. Найчастіше правоохоронці реєструють повідомлення про факти порушення вимог щодо ведення передвиборної агітації (понад 1100 випадків), більш ніж 640 інформацій надійшло про хуліганські дії. Окрім того, працівниками міліції складено близько 240 протоколів за скоєння адміністративних правопорушень, пов’яза­них із порушенням виборчого законодавства.

– Усі без винятку повідомлення про порушення нами реєструються, за ними проводяться перевірки та надаються відповіді, – підкреслив заступник міністра.

Представник керівництва МВС торкнувся питання збереженості виборчої документації, оскільки ця функція також покладена на МВС. Працівники міліції забезпечуватимуть охорону бюлетенів під час їх транспортування до територіальних виборчих дільниць, їх охорону до моменту початку виборів, а також під час доставляння бюлетенів після підрахунку до окружних виборчих комісій.

– Станом на вчора бюлетені завезені до 146 із 225 окружних виборчих дільниць. Усі вони взяті під охорону працівниками міліції, – наголосив Віктор Ратушняк.

За словами заступника міністра, для того, щоб всебічно сприяти прозорості виборчого процесу, керівники територіальних підрозділів внутрішніх справ зустрінуться з офіційними спостерігачами й забезпечать можливість їх безперешкодного доступу до тих місць, які захочуть відвідати представники спостережних місій. Зокрема міліція забезпечить доступ і до тих 20 виборчих дільниць, що створені у спец­установах системи МВС. Діяльність підрозділів внутрішніх справ буде відкритою і для представників засобів масової інформації, які висвітлюватимуть хід виборчого процесу.

– Ми однозначно співпрацюватимемо в усіх питаннях. Ми готові – і така вказівка вже направлена до органів внутрішніх справ – негайно реагувати на запити й надавати всю необхідну інформацію, – наголосив Віктор Ратушняк.

Микола ГУЛЕВИЧ, м. Київ.

Фото Антона ГУСЄВА

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті