Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Спорт
11/10/2012 17:12

Силач із Донецького юридичного

На юнацько-юніорському чемпіонаті світу з пауерліфтингу, що вже вкотре проходив у польському місті Щирк, цього року змагалися понад сто п’ят­десят молодих спортсменів із 25 країн світу. Українська збірна здобула тут чимало нових перемог. Жовто-блакитний прапор майорів над найвищою сходинкою п’єдесталу й завдяки Сергієві Коваленку, вихованцеві секції пауерліфтингу Донецького юридичного інституту МВС України та члена громадської організації «Спортивний клуб міліції».

Донецький силач став чемпіоном світу серед юнаків у ваговій категорії до 93 кілограмів. Водночас він установив два національні рекорди України – в сумі триборства та в жимі штанги лежачи (735 кг та 190 кг відповідно).

Окрім того, ця перемога відіграла вирішальну роль у долі всієї збірної на змаганнях, адже саме вона поставила крапку в принциповому протистоянні українських і польських спортс­­менів. Завдяки особистому досягненню Коваленка наша команда обійшла господарів змагань і посіла третє місце в загальному заліку.

Новоспечений чемпіон світу займається пауерліфтингом не так давно – з 2008 року. За цей короткий проміжок часу він став триразовим (і чинним) чемпіоном України, чотириразовим чемпіоном Донецької області, рекордсменом країни та регіону. Чи не найбільшу радість чергової та довгоочікуваної перемоги на змаганнях найвищого міжнародного рівня з молодим спортсменом розділив його тренер Олександр Петренко, майстер спорту з пауерліфтингу, чемпіон України 2010 року, старший викладач кафедри кримінального права та кримінології Донецького юридичного інституту, кандидат юридичних наук.

Попереду в силача із ДЮІ – напружені тренування й нові досягнення. Цього року він переходить у нову для себе юніорську вікову категорію. Тож побажаймо Сергієві Коваленку та його наставникові успіхів у підкоренні спортивного олімпу!

 

Михайло ЖИЛІН,

 Донецька обл.

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті