Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Спорт
11/10/2012 17:11

Чемпіонський пояс – удруге

У вересні на арені московського спорткомплексу «Олімпійський» українські боксери-су­пер­важковики вибороли чергові перемоги. У межах андеркарту до двобою за титул чемпіона за версією WBC між Віталієм Кличком та Мануелем Чарром відбувся поєдинок В’ячеслава Глазкова з Константином Айріхом. На нашу радість, українські боксери мали перевагу над німецьким тандемом. Для В’ячеслава зустріч із Айріхом була тринадцятим боєм на професійному рингу. «Нещасливе» число не стало на заваді луганському боксерові: він повернувся на Батьківщину з інтерконтинентальним чемпіонським поясом, другим у своїй кар’єрі.

За плечима у Глазкова чимало здобутків. Він добре себе зарекомендував ще на любительському рингу, коли був одним із лідерів збірної України. Серед його досягнень – «золото» світової студентської першості (2004 р.), срібна медаль чемпіонату світу в Чикаго (2007 р.), «бронза» ХХІХ Олімпійських ігор у Пекіні (2008 р.). Дебютувавши в 24 роки на професійному рингу, В’яче­слав почав досить швидко підійматись у рейтингах. Нині він посідає сьому сходинку європейського рейтингу суперважковаговиків.

У луганського спортсмена сформувався певний стиль боксування, який вирізняється спокійністю, виваженістю, емоційною стриманістю. Це, власне, і продемонстрував Глазков у Москві у поєдинку за звання чемпіона WBC Baltic Silver у суперважкій вазі (понад 90,7 кг). Здолавши 10 раундів бою, він, за одностайним рішенням суддів (100-90, 100-90, 100-91), здобув пояс інтерконтинентального чемпіона країн Балтії.

Переможця з нетерпінням чекали в рідному виші – Луганському державному університеті внутрішніх справ імені Е. О. Дідоренка, де свого часу навчався, а тепер працює спортсмен. Курсанти засипали його запитаннями. «Константин Айріх – суперник непростий, і навіть небезпечний, дуже сильний та витривалий, – розповів чемпіон. – Тож перемогти вдалося лише завдяки серйозній підготовці». Неабияке значення в усій його кар’єрі, наголосив боксер, відіграв саме рідний виш – тут гартувався характер бійця. «До того ж тут дуже сильна боксерська школа, вже усталені спортивні традиції», – наголосив В’ячеслав.

Наступний бій Глазкова відбудеться в листопаді в Росії. «Боксувати на російських рингах мені подобається. Там відчутна підтримка вболівальників з України». А вдома за нього, як завжди, вболіватимуть одні з найвідданіших шанувальників – курсанти ЛДУВС.

Наталія ЛІНІЧУК, 

Луганська обл.

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті