Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Епіцентр
24/09/2012 12:08

До зустрічі гостей готові!

Готовність Черкащини та зокрема міста Умані до масового паломництва на єврейський Новий рік 5773 – такою була тема прес-конференції за участю начальника Управління масових та спортивних заходів ДГБ МВС Олега Матвєйцова, голови представництва під час паломництва Анатолія Шенгайта та головного рабина Києва та України Якова Дов Блайха.

Головними аспектами дискусії, яка виникла під час заходу, стали питання, пов’язані з умовами перебування, проживання, харчування, медичного забезпечення та охорони громадського порядку під час цьогорічного паломництва хасидів.
Очікується, що для участі у святкуванні днів Рош-Га-Шана до міста Умані, що на Черкащині, прибуде понад 26 тисяч паломників-хасидів з більш ніж 20 країн світу. Охорону громадського порядку під час свята забезпечуватимуть 436 працівників міліції. Практичну допомогу українським правоохоронцям у забезпеченні громадського порядку надаватимуть 6 працівників поліції держави Ізраїлю, які спільно з працівниками міліції нестимуть службу в цілодобовому режимі.
Для профілактики правопорушень, як стосовно хасидів, так і з їхнього боку, надруковано понад 26 тис. примірників пам’ятки «Як себе поводити в Україні та не стати об’єктом злочинних посягань» (українською та англійською мовами). Пам’ятки розповсюджуються серед паломників-хасидів. 
– Забезпечення охорони громадського порядку під час перебування паломників в Умані перебуває на постійному контролі керівництва МВС та підпорядкованих підрозділів у регіонах, – запевнив присутніх на прес-конференції Олег Матвєйцов.
Лариса ТИЩЕНКО, м. Київ.
Фото Олега СУПРУНА

друкувати
Додати коментар

Інші статті