Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Епіцентр
13/09/2012 19:20

До колег – як до друзів

   На запрошення Міністра громадської безпеки Китаю пана Мен Цзяньчжу делегація Міністерства внутрішніх справ України на чолі з Віталієм Захарченком відвідала Китайську Народну Республіку. Приводом для зустрічі послугувало підписання Протоколу про співробітництво між МВС України та Міністерством громадської безпеки КНР.

    Під час зустрічі керівники МВС України разом із керівництвом китайського правоохоронного відомства обговорили питання спів­праці на напрямі боротьби зі злочинністю, зокрема протидії кіберзлочинності, та детально зупинилися на реформі, яка відбувається нині в українській міліцейській структурі. Завдяки використанню досвіду іноземних колег, цей процес має відчутно поліпшитися.

«Ефективність наших зусиль, здійснюваних із метою боротьби зі злочинністю, безпосередньо залежить від взаєморозуміння і співпраці на міжнародному рівні, – зазначив Віталій Захарченко. – У цьому зв’язку нам украй важливий і цікавий досвід Китаю в протидії різним злочинним проявам».

Неабияку зацікавленість у вітчизняних правоохоронців викликала технічна оснащеність китайських колег, зокрема засоби відеофіксації.

Підписання Протоколу про співробітництво між МВС України та Міністерством громадської безпеки КНР є важливою віхою на шляху подальшого розвитку двосторонніх відносин у правоохоронній сфері. А проведення спільних семінарів, робочих зустрічей та операцій можна буде розглядати як одну з форм подібної співпраці й обміну досвідом у майбутньому.

«Я сподіваюсь, що наша подальша співпраця сприятиме вирішенню багатьох конкретних питань на благо народів наших країн», – наостанок зазначив міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко.

Лариса ТИЩЕНКО, м. Київ

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті